Web Analytics
More
    Reklāma

    Pusaudzim Krievijā piespriests cietumsods par plāniem videospēlē uzspridzināt FDD ēku

    Jaunākie raksti

    Kādam pusaudzim Krievijā tiesa piespriedusi piecu gadu cietumsodu par plāniem spēlē “Minecraft” uzspridzināt virtuālo Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) ēku. 16 gadus vecais Ņikita Uvarovs kopā ar vēl diviem draugiem šajā videospēlē plānoja uzbūvēt virtuālu FDD ēku un pēc tam ļaut citiem lietotājiem to spridzināt.

    Militārā tiesa Sibīrijā puisi apsūdzēja par “gatavošanos un trenēšanos vēlāka terorakta pastrādāšanā”. Viņam kopumā pieci gadi jāpavada kolonijā. Daļu soda Ņikita ir jau izcietis, jo nebrīvē atrodas kopš 2020. gada rudens. Tikmēr pārējie divi iesaistītie pusaudži tikuši pie nosacīta soda, jo sadarbojušies ar izmeklētājiem.

    Reklāma

    Ņikita Uvarovs kopā ar vēl diviem pusaudžiem tika aizturēti 2020. gada vasarā Sibīrijas pilsētā Kanskā par skrejlapu izplatīšanu matemātiķa Azata Miftahova aizstāvībai, kurš apsūdzēts par terorismu un vandālismu. Policijai izdevās iegūt pusaudžu tālruņus, kuros atrada pierādījumus par plāniem spēlē “Minecraft” uzspridzināt virtuālo FDD ēku. Pēc izmeklētāju teiktā, pusaudži mācījās izgatavot arī paštaisītus sprādzienbīstamus priekšmetus un trenējās tos uzspridzināt pamestās ēkās.

    Tiesas procesa laikā Uvarovs gan noliedza, ka būtu plānojis ko spridzināt. Savu vainu viņš neatzina un sacīja, ka, ja viņam tiks piemērots cietumsods, viņš to izcietīs “ar tīru sirdsapziņu”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    14.02.2022 15:25

    Vovanam ar bratvu izskatās ka neiztirgotā gāze iesūkusies smadzenēs.
    Grandiozas bailes no publikas nomenklatūrai.

    Krotow
    14.02.2022 15:58

    Ja džeki arī niekojās ar reāliem spridzekļiem, var saprast, ka viņiem piešuva visu, ko darīja un ko arī nedarīja. Piesiešanās Minecraft gan ir varas zīmēšanās. No otras puses KGB, ups, FSB nav pirmie, kuri uzsprēgā par varas iestāžu piesmiešanu datorspēlēs. Vēl pirms bēdīgi slavenā 11. septembra pirmajā Deus Ex viens no līmeņiem bija paredzēts Baltajā namā. Kad tas nāca ausīs varas pārstāvjiem, Varrenam Spektoram piezvanīja no FIB un “palūdza” šo līmeni no spēles izņemt, citādi…

    Skābene
    14.02.2022 19:54

    Kā krievi saka: “Doigraļis”. :)

    Reklāma