Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi un Volkswagen pērn sasniedz lielāko jaunu auto pasūtījumu skaitu Baltijas valstīs

    Jaunākie raksti

    Volkswagen pasažieru un komerctransporta Baltijas valstīs un Audi automašīnu Latvijā un Lietuvā importētājs Moller Baltic Import 2021. gadā sasniedzis līdz šim labākos rezultātus jaunu automašīnu pasūtījumos. Spītējot Covid-19 pandēmijas ietekmei uz piegādes ķēdēm un jaunu automašīnu ražošanu, klientiem ir pārdota jau vairāk nekā puse no šogad paredzētā ražošanas apjoma.

    • Par 2,5 reizēm pieaugusi Volkswagen pārdošana mazo SUV jeb apvidus auto kategorijā un par divām reizēm pieaugusi elektroauto pārdošana, salīdzinot ar 2020. gadu, Volkswagen kļūstot par Baltija līderi elektroauto tirgū;
    • Par 25% pieaugusi Audi automašīnu pārdošana Latvijā un Lietuvā;
    • Par 6% pieaugusi Volkswagen komercauto tirdzniecība Baltijā, salīdzinot ar gadu iepriekš;
    • 2022. gada gaidītākie Volkswagen modeļi: Taigo, Multivan, ID.Buzz un Amarok; gaidītākie Audi modeļi: A8, RS 3 un atjaunotais e-tron.

    Reklāma

    “Baltijas tirgus ir gatavs inovācijām – jauniem auto modeļiem pievilcīgos segmentos, jaunām tehnoloģijām un arī elektro automobiļiem. Gaidas pēc tiem ir ļoti augstas par spīti pandēmijas ietekmei uz piegādes ķēdēm un jaunu automašīnu ražošanu. To pierāda rekordlielais pasūtījumu skaits abiem Volkswagen un Audi zīmoliem un visiem svarīgākajiem modeļiem. Tā īsumā var komentēt pērnā gada automašīnu pārdošanas un pasūtīšanas rezultātus Baltijā,” stāsta Audi un Volkswagen automašīnu importētāja Moller Baltic Import izpilddirektore Ilze Grase-Ķibilde.

    “2021. gads ir noteikti bijis elektrifikācijas gads. Būtiskākais šo panākumu iemesls ir Volkswagen ID. ģimenes modeļu pieaugums un Audi elektroauto portfeļa paplašinājums ar jauniem e-tron modeļiem. Pērn auga arī pieprasījums pēc elektriskajiem komercauto, ko sekmēja Volkswagen e-Crafter pieejamība mūsu tirgos, kas  veidoja vairāk nekā 10% no kopējās Volkswagen komercauto pārdošanas,” papildina Ilze Grase-Ķibilde.

    Ar 6858 automašīnu piegādi klientiem 2021. gadā, Volkswagen veiksmīgi īsteno savu mazo SUV un elektro automobiļu stratēģiju. Vislielāko pieaugumu piegādēs, proti, par 247% jeb teju 2,5 reizēm salīdzinot ar 2020. gadu, uzrādījuši mazie SUV modeļi T-Cross un T-Roc ar 2535 piegādātiem auto visā Baltijā. SUV kategorija kopumā turpina būt starp pieprasītākajām ar populāro Tiguan priekšgalā, pērn uzrādot arī visu laiku lielāko pasūtījumu skaitu. To lielā mērā ietekmē jauno Taigo un T-Roc facelift iepriekšpārdošanas panākumi.

    Jau otro gadu pēc kārtas Volkswagen turpina saglabāt līderpozīcijas Baltijā kopumā un Lietuvā atsevišķi populārāko elektrauto vidū. Ar 480 pārdotiem auto, Volkswagen pārdošanas apjoms audzis par 173% jeb teju divas reizes. To sekmējusi kompaktā ID.3 un apvidus auto ID.4 modeļu popularitāte, kas ir arī pārdotākie elektriskie auto citur Eiropā. Tāpat kā citi ID. ģimenes modeļi, tie ir balstīti pilnīgi jaunā modulārā elektromobiļu platformā (MEB), kuras priekšrocības ir lieli attālumi, daudz vietas salonā un pārliecinoša veiktspēja.

    Savukārt Audi Latvijā un Lietuvā 2021. gadā klientu rokās nodeva 774 jaunas automašīnas, nodrošinot 25% pieaugumu pret 2020. gadu. Pieprasījumu pēc jauniem auto apliecina vairāk nekā 1000 jaunu Audi pasūtījumi, kas ir rekordliels apjoms vienā gadā. Pārdotāko modeļu vidū līderību turpina saglabāt pēdējo gadu bestselleri Audi Q5, Audi Q7 un Audi A6. Taču šim trio, kas veido vairāk nekā 60% no kopējā pārdoto auto apjoma, cieši pietuvojies 2021. gada jaunpienācējs – pilnīgi elekstriskais Audi Q4 e-tron.

    Q4 e-tron augstais pieprasījums apliecina Audi elektroauto piedāvājuma potenciālu. Pērn zīmols dubultoja savu pilnībā elektrisko modeļu portfeli, uzsākot Audi e-tron GT un Q4 e-tron pārdošanu. Tas sekmēja pilnībā elektrisko automašīnu skaita pieaugumu no 4% 2020. gadā līdz 14% pērn no visiem Lietuvā un Latvijā pasūtītajiem jaunajiem Audi. Ar to Audi tikai uzņem apgriezienus, jo līdz 2025. gadam kopumā būs pieejami 20 elektriski Audi modeļi. Savukārt 2022. gadā ir sagaidāmas Audi A8 un RS 3 Latvijas un Lietuvas pirmizrādes, kā arī atjaunotā Audi e-tron pasaules pirmizrāde.

    Komercauto segmentā novērojams augošs pieprasījums, kas pirmajā Covid-19 pandēmijas gadā bija samazinājies. Ar 1587 pārdotiem jauniem komercauto Baltijā, izdevies audzēt pārdošanu par 6% salīdzinājumā ar 2020. gadu.

    Ar 186 pārdotiem Volkswagen e-Crafter, Volkswagen 2021. gadā būtiski mainījis komerctransporta piedāvājumu Baltijas valstīs. e-Crafter pērn ieguva 74% elektrisko komercauto tirgus daļu un ieņēma pirmo vietu komerctransporta tirgū kā vislabāk pārdotais elektroauto savā segmentā. Pērn e-Crafter jau veidoja vairāk nekā 10% no kopējās Volkswagen komercauto pārdošanas.

    2022. gadā Latvijā starp gaidītākajiem notikumiem jaunu automobiļu tirgū būs pilnīgi jaunā un modernā Multivan ierašanās, kas pirmo reizi papildus benzīna un dīzeļa dzinējam, būs pieejams ar hibrīddzinēju. 9. martā sagaidāma pilnībā elektriskā ID.Buzz pirmizrāde. Tas būs pieejams pasažieru un komercauto versijā, bet pirmizrāde un iepriekšpārdošana Baltijā plānota jūnijā. Vēl ir gaidāms arī jaunais Volkswagen Amarok, kura pirmizrāde būs jūnija beigās, bet iepriekšpārdošana Baltijā sāksies 2023. gada sākumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    14.02.2022 10:49

    Un kāds ir neizpildīto pasūtījumu skaits?

    Reklāma