Web Analytics
More
    Reklāma

    Zviedrijas cenu salīdzināšanas serviss iesūdzējis tiesā Google par 2,1 miljardiem eiro

    Jaunākie raksti

    Zviedrijā bāzētais cenu salīdzināšanas serviss PriceRunner iesūdzējis tiesā meklētāju Google pēc tam, kad Eiropas Savienība sodījusi uzņēmumu ar 2,42 miljardu eiro sodu par Savienības konkurences likumu pārkāpšanu.

    PriceRunner pieprasa 2,1 miljardu eiro, norādot, ka jau vairāku gadu periodā Google ir izmantojusi savu monopola stāvokli, iesakot pircējiem sev interesējošās pārdošanas vietas, kā arī attēlojot sev izdevīgu informāciju. Līdz ar to tā ir manipulācija pret patērētāju, un zviedri saka, ka Google dominējošais stāvoklis izmantots 14 gadu garumā un tas notiek joprojām. Tādējādi tiek kropļota konkurence un patērētājiem nākas pārmaksāt, jo vienkārši nav iespējams redzēt lētākus produktus, bet tikai tos, no kuriem ieguvums ir arī Google un partneriem.

    Reklāma

    Protams, Google nepaliek atbildi parādā, jo tā jau bija iesniegusi vienu apelāciju Eiropas Savienības sodam, kas gan tikusi noraidīta. Taču pagājušajā mēnesī pieteikta vēl viena apelācija, lūdzot vēl vairāk skaidrot Eiropas uzlikto sodu. Taču par PriceRunner un Google situāciju plašāka informācija pagaidām nav pieejama. Interesanti gan, kā privātā servisa pārstāvji ir novērtējuši šos zaudējumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.02.2022 21:21

    Dīvaini ka salidzini.lv vēl nav iesūdzējuši Google tiesā. Vai arī Google lokālos salīdzināšanas servisus Skandināvijas valstīs speciāli ignorē?

    Last edited 2 years ago by Krotow
    Reklāma