Web Analytics
More
    Reklāma

    “KIA Auto” AS pārtrauc līgumsaistības ar dīleri Daugavpilī – “Magistr Auto” SIA

    Jaunākie raksti

    Kia izplatītājs Baltijas valstīs “KIA Auto” AS un “Magistr Auto” SIA, kas ir Dienvidkorejas zīmola dīleris Latgales reģionā ar autocentru Daugavpilī, Višķu ielā, no 2022. gada 9. februāra pārtrauc savstarpējās līgumsaistības.

    Abu pušu vienošanās paredz, ka no 2022. gada 9. februāra “Magistr Auto” pārtrauc Kia automašīnu tirdzniecību, kā arī jebkādu pakalpojumu sniegšanu, tai skaitā automašīnu apkopi. Līdzšinējais Kia dīleris tiks reorganizēts un turpinās darboties citā uzņēmējdarbības jomā.

    Reklāma

    Kamēr “KIA Auto” AS meklē jaunu partneri, kurš uzņemsies dīlera pienākumus Latgales reģionā un sniegs arī pēcpārdošanas pakalpojumus, visi “Magistr Auto” klienti ir aicināti vērsties pie tuvākajiem Kia dīleriem – “Forum Auto” SIA, kas atrodas K. Ulmaņa gatvē Rīgā.

    Kia zīmols Latvijas jauno auto tirgū ieņem stabilu sesto vietu. Auto asociācijas apkopotā statistika par 2021. gadu liecina, ka decembrī Latvijā reģistrēti 59 jauni Kia automobiļi, kas ir par 103 procentiem vairāk nekā atbilstošā periodā 2020. gadā. Savukārt Kia daļa Latvijas jauno auto tirgū aizvadītā gada pēdējā mēnesī bija 5,2%, kas ir ievērojams kāpums no 2,6% pirms gada.

    Ja atskatās uz 2021. gadu kopumā, tad redzams, ka ar 785 jaunām automašīnām arī šādā griezumā Kia ieņem sesto vietu jauno auto tirgū. Salīdzinot ar 2020. gadu, tas iezīmē pieaugumu par 111 vienībām, kamēr tirgus daļa palielinājusies no 4,3 līdz 4,7 procentiem.

    Ja paraugās atsevišķi uz Kia modeļiem, tad labākos panākumus pagājušajā gadā Latvijā guvis SUV klases modelis Sportage, kurš nesen piedzīvoja ceturto paaudzes maiņu un pircējus uzrunās ar revolucionāru dizainu un modernu saturu. Pērn Latvijā reģistrētas 356 Sportage vienības, no kurām 45 – decembrī. Tas kompaktajam apvidus auto nodrošina krietnu atrāvienu no otrās vietas īpašnieka kompaktklases hečbeka Ceed, kas Kia dīleru tīklā 2021. gadā kopumā reģistrēts 217 gadījumos. Latvijas jauno auto tirgus godpilnajā trešajā vietā no Kia modeļiem atrodas sportiskais universālis Proceed – pērn reģistrēti 66 eksemplāri. Kia modeļu pirmo piecinieku noslēdz Xceed un Niro attiecīgi ar 37 un 38 reģistrētiem automobiļiem.

    Galvenie jaunumi Kia modeļu klāstā 2022. gada ieskaņā būs jau minētais piektās paaudzes Sportage, jaunā Ceed modeļu saime, jaunās paaudzes krosovers Niro, kā arī pilnīgi elektriskais krosovers EV6.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma