Web Analytics
More
    Reklāma

    Caurkritusī Arm iegāde Nvidia izmaksās vismaz 1.25 miljardus dolāru

    Jaunākie raksti

    Paziņots, ka Nvidia oficiāli atsaukusi plānus iegādāties Arm. Esošais Arm īpašnieks SoftBank un Nvidia vienojušies par darījuma atcelšanu. Bet Nvidia vēl nav metusi plinti krūmos, jo Arm tiekot plānots sākotnējais publiskais akciju piedāvājums.

    Nvidia gan šis nelielais manevrs izmaksājis vismaz 1.25 miljardus dolāru, ko varētu nodēvēt par iemaksāto drošības naudu. Cik noprotams, SoftBank šo naudu paturēs.

    Reklāma

    Sākotnējais publiskais akciju piedāvājums ir pirmā reize, kad uzņēmums laiž publiskā apgrozībā savas akcijas. Citādi izsakoties – uzņēmums uzsāk akciju kotāciju biržā. Te arī parādās otrā iespēja Nvidia vismaz daļēji tikt pie Arm.

    Arm ir mikroprocesoru arhitektūras veidotājs, tā klienti ir Qualcomm, Google, Samsung, Huawei, MediaTek, Apple un daudzi citi tehnoloģiju uzņēmumi. Arm paši neko neražo, bet licencē mikroprocesoru arhitektūru citiem (ražojošajiem) uzņēmumiem.

    Nvidia tiešā saistība ar Arm un procesoru ražošanu jau sākumā nostādīja plānoto iegādes darījumu uz jautājuma zīmes. Bažas bija par to, ka Nvidia paspārnē Arm varētu piebremzēt jauno mikroprocesoru arhitektūru nonākšanu pie konkurentiem. Pat ASV Federālā tirdzniecības komisija (Federal Trade Commission) vēlējās apturēt šo darījumu, jo tas ļautu Nvidia kontrolēt citu uzņēmumu un konkurentu pieeju pie mikroprocesoru arhitektūras iegādes un izmantošanas.

    Arī Apple snaikstījās ap Arm pirms to iegādājās SoftBank, bet pat alkatīgie Apple vadītāji izlēma, ka šāda iegāde, visticamāk, netiks pieļauta no konkurences sargu puses.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma