Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamās “Samsung Galaxy” ierīces tiks daļēji veidotas no pārstrādātiem zvejas tīkliem

    Jaunākie raksti

    Jau šajā trešdienā, 9. februārī, paredzēta nākamā “Samsung” produktu prezentācija, kurā uzņēmums solās nākt klajā ar jaunām “S” sērijas ierīcēm. Svaigas vēsmas tiks ienestas ne vien telefonu izskatā un veiktspējā, bet arī materiālos, no kuriem tie izgatavoti. “Samsung” nupat paziņojis, ka savās jaunākajās ierīcēs izmantos pārstrādātu plastmasu no okeānā atrodamajiem zvejas tīkliem. Plānots, ka vēlāk no tās daļēji tiks veidotas visas iekārtas.

    “Samsung” vērš uzmanību uz vispārējo uzskatu, ka lielāko piesārņojumu okeānā rada plastmasas pudeles un maisiņi. Taču biologus daudz bažīgākus dara tieši mikroplastmasa un ūdeņos pamestie zvejas tīkli. Īpaši lielu kaitējumu rada šie zvejas tīkli, kuros kā lamatās nokļūst dažādi ūdens dzīvnieki, piemēram, roņi, kuri visbiežāk tur arī paliek. Tā kā ik gadu ūdeņos tiek izmesti zvejas tīkli vairāk nekā 640 000 tonnu apjomā, tā patiešām ir nopietna problēma, ko “Samsung” vismaz daļēji centīsies risināt.

    Reklāma

    Būtiski arī, ka “Samsung” nav vienīgais tehnoloģiju uzņēmums, kas iestājas par tīrākiem, no plastmasas brīviem ūdeņiem. Piemēram, “Microsoft” pērn prezentēja “Ocean Plastic Mouse” datorpeli, kuras apvalks sastāv no 20% pārstrādātas, okeānā savāktas plastmasas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    08.02.2022 09:53

    Dabai un vides ekoloģijai daudz lielāks ieguvums būtu, ja telefonu ražotāji neizlaistu katru gadu jaunus ierīču modeļus tikai izlaišanas pēc, lai būtu vēlme patērētājsabiedrībai nopirkt ko jaunu. Samaziniet telefonu izlaides apjomus par 50% un vides ekoloģija iegūs daudz vairāk.

    Šis viss ir mārketings, lai tieši pretēji veicinātu vēl lielāku preces noietu, jo redziet kādi mēs un Jūs zaļi, ja nopirksiet jaunu telefonu.

    Krotow
    08.02.2022 11:31
    Reply to  davix

    Šis ir precīzi. Pirmkārt ražot mazāk ierīču ko nevienam nevajag. Otrkārt padarīt esošās remontējamas un mazāk līmētas – lai baterijas vai ekrāna nomaiņai nav jāizdemolē viss telefons.

    Tiesa tam būs ekonomisks blakusefekts – telefons pa 150€ tad maksās 450€ un flagmaņi ap 3000€. Kaut kā tā.

    bobis
    11.02.2022 15:32

    Mos lai izdoma plastmasas korpusus aizstat ar akmens vai stikla, kaut ka ta?

    Reklāma