Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW vadītājs norāda, ka pāragra atteikšanās no iekšdedzes dzinējiem nevienam nenāks par labu

    Jaunākie raksti

    BMW vadītājs Olivers Cipse izteicies, ka pāragra atteikšanās no iekšdedzes dzinēja nenesīs ieguvumus ne klimata saglabāšanā, ne arī citos jautājumos. Šādu viedokli Cipse paudis sarunā aiz slēgtām durvīm, tiekoties ar Vācijas Bundestāga politiķiem. Cipse uzsver, ka joprojām pārliecinoši pieprasītākais jaudas agregāts ir tieši iekšdedzes dzinējs, tāpēc pārejai uz elektrību jānotiek ļoti pakāpeniski un arī pārdomāti.

    “Runājot absolūtos skaitļos, iekšdedzes dzinējs ir pārliecinoši pieprasītākā tehnoloģija Vācijā, Eiropā un arī visā pasaulē. Pirms no tā atsakāmies astoņu vai desmit gadu laikā, mums jābūt sasodīti pārliecinātiem par to, ko darām,” citēts autoražotāja vadītājs. “Ja mēģinām aizliegt šo tehnoloģiju Vācijā vai Eiropā, tad mēs šo tehnoloģiju faktiski pazaudējam visā pasaulē. Mēs brīdinām par to, ka šo procesu nedrīkst sasteigt un arī citiem tirgiem jādod laiks, lai attīstītos pāreja uz elektroauto. Tas būtu kaitnieciski atteikties no tehnoloģijas, kas pasaulē ir pieprasīta. Tas nevienam nenāks par labu.”

    BMW, protams, nav elektroauto skeptiķi – ražotājs jau 2013. gadā kā viens no pirmajiem iepazīstināja ar savu elektroauto “i3”, kas bija ļoti veiksmīgs modelis gan tehniski, gan sagādāja atzīstamus pārdošanas rādītājus. BMW nu jau prezentējis vēl vairākus pilnībā elektriskus modeļus, bet vēl vairāki ir attīstības stadijā, arī šiem auto sevi apliecinot kā labiem elektroauto. Tiesa, bavāriešu ražotājs negrasās atteikties no iekšdedzes dzinēja, izstrādājot jaunās paaudzes motorus, kas būs vēl efektīvāki un atbildīs “Euro 7” izmešu normām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma