Web Analytics
More
    Reklāma

    2021. gadā Apple savu viedtālruņu tirgus daļu Eiropā audzējis par 25%

    Jaunākie raksti

    Viedtālruņu tirgus Eiropā 2021. gadā uzsācis nelielu atkopšanos kopš pandēmijas sākuma 2020. gadā. Kopumā pārdošanas apjomi vidēji auguši par 8%, bet Apple pamanījies savu daļu audzēt par 25%, gada beigās kļūstot par pārdotāko viedtālruņu brendu Eiropas tirgū.

    Pārdošanas un tirgus daļas rezultātus apkopojis analītikas uzņēmums Counterpoint. Viedtālruņu tirgus 2021. gadā ir audzis par 8%, salīdzinot ar 2020. gadu, tomēr šajā gadā tika piedzīvots 14% kritums. Tas nozīmē, ka tālruņu pārdošanas apjomi vēl nav atgriezušies pirms pandēmijas līmenī, bet izskatās, ka tas varētu notikt šogad. Šī ir lielāka tirgus daļu, kāda jebkad bijusi Apple, tomēr vislielākā tirgus daļa joprojām pieder Samsung ar 32%, kam seko Apple ar 26%.

    Avots: Counterpoint

    Iepriekšējā gadā četras reizes mainījās pārdotākais viedtālruņu brends, jo divas reizes tas bija Samsung, pateicoties gan S21 modeļu izziņošanai, gan jaunajai salokāmo viedtālruņu paaudzei. Vasarā savu veiksmi izmantoja Xiaomi, uz vienu mēnesi kļūstot par pārdotāku brendu, pateicoties labiem rezultātiem Krievijas, Spānijas un Itālijas tirgos. Taču gadu vissekmīgāk noslēdza tieši Apple pēc iPhone 13 izziņošanas. Ļoti izteikti ir pārdošanas kritumi, ko ietekmējušas komponenšu piegāžu problēmas, kuras principā skar visus uzņēmumus.

    Avots: Counterpoint

    Topā nav atrodams Huawei vārds, tāpēc ka uzņēmuma pārdošanas apjomi kritušies par 90%, un tirgus daļa ir mazāka par 1%, ko noteikti pārņēmuši citi Ķīnas telefonu ražotāji.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rolands
    04.02.2022 10:20

    Virsraksts ir klajā pretrunā ar rakstā minētajiem datiem. Par 25% gada griezumā Apple ir audzējuši ieņēmumus, tirgus daļa ir pieaugusi no 22% līdz 26%.
    Pareizi būtu “2021. gadā Apple savu viedtālruņu tirgus daļu Eiropā audzējis par 4 procentpunktiem” vai “2021. gadā Apple ieņēmumus viedtālruņu tirgū Eiropā audzējis par 25%”, uz kuru nu tad grib likt lielāku uzsvaru.
    Pēc teikumiem pirms tabulas gan izskatās, ka Henrijs šo atšķirību saprot, bet nu vismaz virsrakstu gan vajadzētu palabot.

    Kāpēcītis
    04.02.2022 14:53

    Pēc Rolanda loģikas VIVO pieder 207% no Eiropas tirgus

    Reklāma