Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Eiropā paplašina “Supercharger” pieejamību citu ražotāju elektroauto

    Jaunākie raksti

    Tesla pagājušajā gadā uzsāka pilotprogrammu Eiropā, piedāvājot “Supercharger” uzlādes punktus lietot arī citu ražotāju elektrisko mašīnu īpašniekiem. Tesla tagad paplašinājusi programmu un iespēja pieejama ne tikai Nīderlandē, bet arī Norvēģijā un Francijā.

    Šobrīd šī iespēja pieejama 10 uzlādes punktos Nīderlandē, 15 vietās Norvēģijā un 16 punktos Francijā. Ražotājs arī norādījis, ka šo iespēju var izmantot tikai elektroauto īpašnieki, kuri dzīvo minētajās trīs valstīs, kā arī Vācijā un Beļģijā. Tātad, ja kāds Latvijas elektroauto īpašnieks vēlēsies izmēģināt šo iespēju Eiropā, tas diemžēl nebūs iespējams.

    Plānots, ka pilotprogramma šī gada laikā tiks paplašināta arī citās valstīs, lai nākotnē to piedāvātu pilnvērtīgi. Tāpat kā iepriekš, citu ražotāju mašīnu īpašnieki “Supercharger” uzlādes punktus var lietot, izmantojot Tesla lietotni. Kā ziņo pazīstamais norvēģu elektroauto entuziasts Bjorns Nilands, Norvēģijā mēnesī jāsamaksā 12,91 eiro abonēšanas maksa, bet par katras kWh ielādi viņš maksāja 27 centus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    02.02.2022 13:13

    No vienas puses noderīgi ne-Tesla elektroauto īpašniekiem. No otras – esot ienākušas sūdzības par uzlādes kabeļa garumu, kas ļauj ērti to pieslēgt tikai auto sānos. Kas ir saprotami – Tesla auto uzlādes ligzda ir aizmugurē sānos apmēram turpat kur degvielas auto atrodas degvielas uzpildes atvere. Taču citu ražotāju elektroauto – arī priekšpusē vai vēl kaut kur citur. Redzēs kā šo atrisinās. Ar apmaksu arī vēl viss nav tik rožaini kā Bjorns raksta. Tai pašā Norvēģijā Ionity abonentiem maksā apmēram tikpat plus atbalsta 800V uzlādi. Taču gan jau to visu sakārtos.

    Reklāma