Web Analytics
More
    Reklāma

    Februāra beigās pie pircējiem nonāks Steam Deck pārnēsājamā spēļu konsole

    Jaunākie raksti

    Pagājušās vasaras karstumā Valve izziņoja savu mazā izmēra un pārnēsājamo spēļu konsoli Steam Deck, kura pie pirmajiem pircējiem sāks nonākt no 25. februāra.

    Šī konsole atradīsies tajā segmentā, kurā darbojas Nintendo Switch, līdz ar to tā būs aprīkota ar ekrānu un to būs jātur abās rokās. Pirmie ierīces apskati drīkstēs parādīties tikai sākot no 25. februāra. Tomēr jau ir zināms, ka šo maza izmēra spēļu konsoli darbinās īpaši izstrādāts AMD procesors Van Gogh. Tas ir aprīkots ar četriem Zen 2 kodoli, kas maksimāli darbosies 3.5GHz frekvencē. Par grafisko jaudu atbildēs RDNA grafiskais procesors, kura maksimālais ātrums būs 1,6GHz.

    Reklāma

    Operatīvās atmiņas lielums būs 16GB, bet ietilpība attiecīgi 64GB, 256GB vai 512GB. Vēl viens svarīgs elements būs displejs, kas gan veidots LCD tehnoloģijā, un tā izšķirtspēja būs 1280×800 pikseļu, un tā diagonāle būs 7 collas un atsvaidzes ātrums 60Hz. Līdz ar to ierīce nebūs tik liela, taču pogu izvietojums un dizains to padara masīvāku. Tās svars norādīts aptuveni 700 gramu.

    Izskatās, ka Steam Deck būs spējīga darbināt arī pietiekami jaudīgas spēles. Lētākā bāzes modeļa cena būs 399 USD, bet visdārgākā versija maksās 649 USD, un tā būs aprīkota ar lielāku iebūvēto atmiņu. Vairāk ziņu, kā tad īsti šī konsole darbojas un ko tā spēj, uzzināsim februāra beigās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ēteris Buternieks
    02.02.2022 12:21

    Pieteicos uz dārgāko versiju, tad jau redzēs cik labs jaunais gadžets :)

    bobis
    06.02.2022 23:18

    Jacer ka tas burtu un bultu pogas mikstas, ja ne, gaida tetra liktenis.

    Reklāma