Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas 3D datorsimulāciju uzņēmums “Cenos” piesaistījis vienu miljonu eiro

    Jaunākie raksti

    Latvijas uzņēmumi turpina pierādīt, ka inovatīvas un progresīvas idejas ir panākumu pamatā. Šajā ziņā īpaši izceļas startapi. Ziņots, ka Latvijā bāzētais 3D datorsimulāciju uzņēmums “Cenos” piesaistījis finansējumu viena miljona eiro apmērā, kas sniegs lielu atbalstu produkta pilnveidē un tālākā attīstībā. Investīciju kārtu vadīja “Startup Wise Guys” un mazo un vidējo uzņēmumu finansētājs “Capitalia”.

    “Cenos” galvenais darbības mērķis padarīt pieejamāku digitālo inženieriju. Uzņēmums vēlas dot iespēju rūpnīcām un mazajiem uzņēmumiem, kuri ražo dažādas detaļas, notestēt tās nevis dzīvē, bet gan ar datorsimulācijas palīdzību. Šādā veidā iespējams ietaupīt gan laiku, gan finanses. Būtiski arī, ka tehnoloģija ir salīdzinoši vienkārši lietojama un saprotama, tāpēc to var pielietot arī tāds ražošanas inženieris, kurš ar to iepriekš nav strādājis.

    Reklāma

    “Cenos” līdzradītājs Mihails Ščepanskis uzsver, ka inženiersimulācijas programmatūra šobrīd joprojām atrodas pagātnē un ir manāmi novecojusi. Tikmēr “Cenos” risina šo problēmu ar platformu, kas sniedz progresīvus atvērtā pirmkoda inženierijas programmatūras algoritmus vertikāli fokusētās lietotnēs, kuru interfeisa apguve neprasa vairākus gadus.

    Uzņēmuma mērķis ir kļūt par digitālās inženierijas programmatūras tirgus līderi. 2017. gadā dibinātais “Cenos” šajā virzienā centīgi arī iet. Bez nupat piesaistītajām investīcijām tas iepriekš kopumā saņēmis 600 000 eiro lielu finansējumu.

    AvotsTech.eu
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma