Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla apstiprina, ka “Gigafactory Texas” sākta “Model Y” ražošana, bet Berlīnē tiek kārtotas atļaujas

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla apstiprinājis, ka jaunajā “Gigafactory Texas” uzsākta “Model Y” ražošana, bet šobrīd tiek kārtoti pēdējie sertifikācijas dokumenti tur saražotajām mašīnām. Autoražotājs tomēr spēja sasniegt savu mērķi, proti, jaunajā rūpnīcā Teksasā uzsākt ražošanu līdz 2021. gada beigām. Pašās gada beigās tika publicēti vairāki attēli ar pabeigtiem “Model Y” pie rūpnīcas.

    Tiklīdz tiks saņemti visi nepieciešamie sertifikāti, sāksies mašīnu piegādes klientiem. Plānots, ka tam būtu jānotiek līdz 1. ceturkšņa beigām, tātad, marta beigās klienti sāks saņemt savus “Model Y” no rūpnīcas Teksasā.

    Uzņēmuma vadītājs Īlons Masks apstiprināja, ka “Gigafactory Texas” saliktie “Model Y” izmantos jauno, strukturālo bateriju paku ar “4680” bateriju šūnām, kas tika prezentētas pirms pusotra gada. Berlīnē ražotie “Model Y” vismaz sākotnēji izmantos vecā “2170” tipa baterijas, kas Tesla mašīnās tiek lietotas vairākus gadus. Pagaidām nav zināms, kad tiks uzsākta ražošana “Gigafactory Berlin” rūpnīcā. Tur joprojām turpinās visu atļauju kārtošana un nav nosprausts konkrēts datums, kad Eiropā sāksies Tesla mašīnu ražošana.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    30.01.2022 17:20

    Elektroautomobiļu atstātais nospiedums vidē ir apmēram 20x lielāks nekā automašīnai ar normālu iekšdedzes dzinēju, bet mums tiek arvien vairāk uztieptas šīs neefektīvās tehnoloģijas. Izlietotās baterijas šobrīd visā pasaulē tiek apglabātas kā toksiskie un bīstamie atkritumi, bet kas notiks vēl pāe 10 gadiem, kad visi šie saražotie simti tūkstoši apstāsies dēl izbeigušām baterijām? Ko tad dziedās visi tie zaļie plānprātiņi un ko kliegs skolu bastojošie zviedru dauņi? Kāpēc šodien neviens neredz šo neprātu? Jeb ar oficiāli apstiprinātu vadlīniju var gvelzt pat visneiedomajamākas lietas un vēl saņemt par to lielu naudu?

    AC/DC
    30.01.2022 19:55
    Reply to  Jānis

    Nevajag izplatīt muļķības! Lūdzu, zinātniski pamatotus faktus šiem apgalvojumiem!
    Man ir 10 gadus vecs elektroauto un bateriju vēl netaisos mest miskastē.

    Maisiņš vaig
    30.01.2022 23:43
    Reply to  AC/DC

    Cik Latvijā ir batereju pārstrādes rūpnīcu? Kamēr nav, nesteidzies mest ārā batereju.

    Reklāma