Web Analytics
More
    Reklāma

    Jūlijā tiks pārtraukta “BMW i3” ražošana

    Jaunākie raksti

    Ražošanā atrodoties nu jau deviņus gadus, vācu autoražotājs BMW beidzot nospraudis, kad tiks pārtraukta ražotāja pirmā elektriskā modeļa “i3” ražošana – tas notiks jau šā gada jūlijā. Deviņu gadu laikā BMW izdevies pārdot vairāk nekā ceturtdaļmiljonu šī modeļa eksemplāru.

    Šādu informāciju automedijam Autocar apliecināja BMW pārstāvis, kas norādīja, ka pēdējais modelis no konveijera līnijas noripos Leipcigā, bet pēc tam sekos rūpnīcas reorganizācijas darbi, lai tur gada otrajā pusē uzsāktu “Mini Countryman” ražošanu.

    Elektriskais “i3” bez aizstājēja nepaliks, tiesa, tas būs netiešs aizstājējs, jo šo modeli nākotnē aizvietos “iX1” – elektriskā versija “X1” modelim. Plānots, ka šis modelis tiks prezentēts jau šogad, bet līdz 2024. gadam to ražos BMW rūpnīcā Rēgensburgā. Sākotnēji šī modeļa ražošana bija paredzēta Ungārijā, taču aizkavējušies rūpnīcas celtniecības darbi.

    BMW paļaujas arī uz jauno “Mini Electric”, lai aizpildītu tirgus nišu, kas atbrīvosies pēc “i3” došanās pensijā. Jaunais Mini modelis plānots 2023. gadā. BMW pārstāvji norāda, ka ražotāja elektrisko modeļu piedāvājums paplašinās, tāpēc pieņemts lēmums pārtraukt ražot veco modeli.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skabene
    29.01.2022 17:07

    Nebija nekāds dižais skaistulis vai praktiskuma imiesojums. Pat jumta bāgāžnieku nav kur uzlikt, lai aizbrauktu uz slēpošanas trasi.

    arcsin
    29.01.2022 20:10

    Beidzot to “kroplīti” vairs neražos.
    Ui, Latvijā populārākā EV…

    Kursors.lv
    30.01.2022 11:36
    Reply to  arcsin

    Absolūtiski lielisks elektroauto!

    Krotow
    31.01.2022 11:22

    Kā otrais auto kamēr nav jāizbrauc no pilsētas.

    hmmm :)
    29.01.2022 20:38

    Tomēr tas bija veiksmīgs modelis!

    Reklāma