Web Analytics
More
    Reklāma

    Nissan apstiprina, ka “Micra” pēctecis Eiropā būs pilnībā elektrisks

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Nissan prezentēs jauno elektrisko auto, kas Eiropā aizvietos līdzšinējo “Micra” modeli. Paredzēts, ka jaunā mašīna izmantos Renault-Nissan-Mitsubishi alianses izstrādāto “CMF-BEV” platformu. Uz šīs platformas taps arī elektriskais “Renault 5”.

    Plānots, ka šī platforma lietošanā nonāks ap 2024. gadu un tajā varēs ievietot gana daudz bateriju, lai auto ar vienu uzlādi veiktu apmēram 400 kilometrus. Autoražotāji paredz, ka nākotnē uz šīs platformas ik gadu tiks saražoti 250 tūkstoši mašīnu, izmantojot Renault, Nissan un Alpine zīmolus.

    Ražotāji norāda, ka jaunā platforma par 33 procentiem samazinās ražošanas izmaksas, bet par 10 procentiem samazinās enerģijas patēriņu, ja salīdzinām ar pašreizējo “Renault Zoe” modeli. Nissan norāda, ka kopīga platforma katram ražotājam tik un tā ļauj saglabāt savu unikālo būtību, radot mašīnas. Visi trīs ražotāji nupat apstiprināja papildus 23 miljardu eiro investīcijas elektroauto attīstībai nākamo piecu gadu laikā, kas paredz gan jaunas plaformas, gan vairāk nekā 30 jaunos modeļus līdz 2030. gadam.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma