Web Analytics
More
    Reklāma

    Zviedrijā strauji populāra kļuvusi pieeja Covid-19 sertifikātu glabāt zem ādas esošā mikročipā

    Jaunākie raksti

    Decembra nogalē rakstījām par kādu zviedru startapu “Epicenter”, kas izstrādājis risinājumu, kā Covid-19 vakcinācijas sertifikātu vienmēr glabāt pie sevis. Tas ir rīsa lieluma mikročips, ko implantē zem ādas un bez lielām pūlēm noskenē. Mēneša laikā šis risinājums  ieguva diezgan lielu popularitāti Zviedrijā, un šādā veidā savu Covid-19 vakcinācijas apliecinājumu uzrāda jau tūkstošiem cilvēku.

    Galvenais iemesls lielajai interesei bija Zviedrijā decembrī ieviestie noteikumi, kas paredz, ka pasākumos ar vairāk nekā 100 cilvēku dalību jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un vakcinācijas sertifikāts. Pašreiz interese par čipu ir mazinājusies, taču sagaidāms, ka jaunu ierobežojumu iespaidā gribētāju atkal netrūks.

    Reklāma

    Interesi par šo čipu veicināja arī tā salīdzinoši vienkāršā ievietošana. Ar šprices palīdzību to implantē plaukstas virspusē, lai tas būtu ērti skenējams. Arī mikrobiologs Bens Libertons atzinis, ka šī tehnoloģija esot neticami ērta.

    Būtiski, ka Zviedrijā čipu nēsāšana nav nekas neparasts. Šo lietu praktizē kopš 2014. gada, un jau ap 6000 cilvēku izmanto iespēju savus personas datus, braukšanas biļetes, vizītkartes un citus dokumentus, caurlaides glabāt zem ādas esošā čipā.

    Avotsla.lv
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    26.01.2022 14:14

    Pazīstams zviedru onkulis par šo jau interesējās pirms gadiem. Toreiz vienīgo ko viņi (vai citi) varēja piedāvāt bija kaut kādu dažu sporta klubu ieejas kartes un SAS vip statuss. Viņš reāli gribēja ID karti vai vismaz maksājuma karti. Bet taisnība viņam bija – viss lēnām iet uz implaniem.

    hmmm :)
    28.01.2022 15:51

    Neznu kā tur Zviedrijā ir , bet citās ziņās teica ka Zviedrija nemaz neieviesa Covid sertifikātus.

    Ivars Dzerve
    28.01.2022 16:00
    Reply to  hmmm :)

    Tās būs bijušas viltus ziņas :) Man ir Zviedrijas Covidpass, bez kura nemaz uz pasākumiem virs 50 cilvēkiem netiek iekšā.

    bobis
    30.01.2022 04:53

    Mazahisms.

    Reklāma