Web Analytics
More
    Reklāma

    Čehu miljonārs pa Vācijas autobāni traucies ar vairāk nekā 400km/h

    Jaunākie raksti

    Vācijas transporta ministrija izteikusi bargu kritiku par kāda čehu miljonāra rīcību uz Vācijas autobāņa – izmantojot Bugatti Chiron spēkratu, viņš pa A2 autobāni starp Berlīni un Hanoveri traucies ar 416km/h lielu ātrumu. Turklāt, nevis pa slēgtu posmu, bet pa pilnīgi normālu, visai sabiedrībai paredzētu ceļu.

    Video ar šo braucienu publicēts vietnē Youtube. Kā zem video raksta tā autors, brauciens veikts 10 kilometru taisnā posmā, kas nodrošina labu redzamību. Drošība bijusi prioritāte, lai gan grūti saskatīt, kā tieši drošības elementi realizēti praksē.

    Reklāma

    Vācijas autobāņi ir slaveni ar to, ka daudzos posmos uz tiem nav ātruma limitu, tāpēc pilnīgi legāli iespējams spiest grīdā un braukt, cik ātri auto spēj. Taču atbildīgās institūcijas nosoda jebkādu rīcību, kas var apdraudēt citus satiksmes dalībniekus. Vācijas satiksmes noteikumos īpaši iekļauts punkts, ka drīkst braukt tikai tik ātri, lai mašīna visu laiku būtu pilnībā kontrolējama, neradot apdraudējumu satiksmei.

    Jau iepriekš atsevišķas politiskās partijas Vācijā aicināja ieviest 130km/h ātruma ierobežojumu pilnīgi visā autobāņu tīklā. Ierosinājums tika pamatots ar CO2 samazināšanu no mašīnām, taču tas neguva atbalstu ne no sabiedrības, ne arī citām partijām, tāpēc no šī priekšlikuma atteicās, veidojot jauno Vācijas valdību. Šādas situācijas, protams, dos ieganstu atkal atgriezties pie idejas par ātruma ierobežošanu uz vācu lielceļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artūrs Savickis
    21.01.2022 18:52

    Nu taisnības labad gan jāsaka, ka pats video autors komentāros tomēr uzskaita visus drošības mērus, kas tika ņemti vērā veicot šo skrējienu.

    4:50am on Sunday
    10 cars per 10km so 1 car per 1 km
    Good visibility is about 3-4km straight ahead so there is enough time to react.
    The Chiron can break from 400 to 0 in 9 sec. within 490m.
    All cars are in the far right lane.
    There was an earlier drive through the section to make sure there is nothing on the road.
    There is a fence along the whole stretch of the highway, so no animals can interfere.
    3 people were spotting on 3 bridges for maximum safety.
    If you still think it’s irresponsible and dangerous, well, we respect your personal opinion.

    ASh
    23.01.2022 00:59

    Un šis ir labākais no komentāriem :D

    steilr
    pirms 2 dienām
    Being overly German I must remark, that the driver should have used the right lanes when empty. Just to make sure, he can be easily passed by other cars.”

    Reklāma