Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung izziņo Galaxy Tab A8 planšetdatoru

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Samsung Electronics Co., Ltd. izziņojis par jauna planšetdatora izlaišanu – Tab A sērijas ierīču klāstam pievienojas līdz šim jaudīgākais un intuitīvākais planšetdators Galaxy Tab A8. Tas izceļas ne tikai ar premium klases dizainu un iespaidīgu ekrānu, bet arī par 10% uzlabotu veiktspēju salīdzinājumā ar iepriekšējas paaudzes modeli. Tas nevainojami sinhronizēsies ar citām Galaxy ekosistēmas ierīcēm un, pateicoties jaunajām funkcijām, to būs ērti izmantot mācībām, izklaidei vai darbam.

    “Laikā, kad mācības un darbs attālināti ir norma, ideāls rīks, kas palīdzēs pielāgoties hibrīdai videi un pārliecinoši izpildīs ikvienu tam uzticēto uzdevumu, ir planšetdators. Ar to palīdzību varēsim efektivizēt mūsu tiešsaistes aktivitātes gan esot mājās, gan atrodoties ceļā. Arvien aktīvāk izmantojam planšetdatorus videozvaniem, attālinātajām mācībām, videospēlēm vai satura straumēšanai, tieši tāpēc esam aprīkojuši Galaxy Tab A8 ar izcilām funkcijām, kas nodrošinās produktivitāti, nevainojamu savienojumu un mobilitāti pavisam jaunā līmenī,” uzsver Jurijs Bušmaks, Samsung mobilās pieredzes produktu nodaļas vadītājs Baltijā.

    Reklāma

    Viss, ko vēlies darīt – vēl lielākā ekrānā

    Galaxy Tab A8 ir Samsung raksturīgais planšetdatora dizains – tāds, kāds bijis arī Tab S sērijai. No Tab A sērijas modeļiem jaunā ierīce atšķiras ar savu premium dizainu – ekrāna un malu attiecība ir samazināta līdz minimumam. Planšetdators un tā rāmis ir īpaši viegls, tam ir 10,5 collu liels ekrāns, bet kopējā malu attiecība – 16:10. Četri iebūvētie skaļruni un Dolby Atmos® skaņas sistēma parūpēsies par nepārspējamām un bagātīgām skaņas detaļām, dziļumu un reālismu. Pateicoties YouTube Premium divu mēnešu bezmaksas abonementam, ikviens varēs netraucēti izbaudīt vēl vairāk mūzikas un satura bez reklāmām, pat esot bezsaistē.

    Par 10% labāka veiktspēja

    Papildus tā lielajam ekrānam, Galaxy Tab A8 ir vēl lielāka jauda un veiktspēja nekā tā priekšgājējiem. Planšetdatora centrālā (CPU) un grafiskā procesora (GPU) veiktspēja palielināta par 10%. Salīdzinot ar citiem modeļiem, tam ir lielāka atmiņas ietilpība – pieejami planšetdatori ar 32 GB, 64 GB vai pat 128 GB atmiņu. Atmiņas krātuvi iespējams paplašināt līdz 1TB, pievienojot microSD karti. 7040 mAh ietilpīgais akumulators ar 15 W īpaši ātro uzlādi ļaus straumēt saturu stundām ilgi un atgūt to īsā laikā, ātri uzlādējot.

    Vairāku uzdevumu veikšana vienlaicīgi

    Planšetdatoru īpaši parocīgi būs izmantot vairāku uzdevumu veikšanai vienlaicīgi. Tā ekrānu var sadalīt divās daļās un vienlaicīgi izmantot divas lietotnes, kā arī pievienot uznirstošo logu, pateicoties Multi-Active Window funkcijai. Ja ierīce tiek izmantota mācību vai lekciju laikā, uzreiz iespējams veikt vairākas darbības ­– tērzēt ar klasesbiedriem, veikt piezīmes un aplūkot prezentāciju. Vēl viena funkcija, kas patiks mācībspēkiem, ir ekrāna ierakstīšna. Ar to var veidot mācību video vai daudz ko citu, demonstrējot darbības ekrānā un ierakstot pāri balsi. Šī funkcija ļauj gatavot arī anotācijas vai, rakstot ekrānā, komentēt saskaņojamo informāciju ar attēlā redzamo.

    Vecāku kontroles rīki un augstākā līmeņa drošība

    Planšetdatora izmantošanas pieredzi pilnveidos Galaxy atvērtā ierīču un partneru ekosistēma, kuras mērķis ir padarīt to lietotāju ikdienu vieglāku un jēgpilnāku. Galaxy Tab A8 piedāvā interaktīvu un izglītojošu saturu, ērtus kontroles rīkus vecākiem un drošu mācību vidi bērniem. Piemēram, vecāki uzreiz varēs piekļūt pilnīgam ierīces lietojuma un aktivitāšu pārskatam, iestatīt ekrāna laika ierobežojumus un sekot līdzi mērķu sasniegšanai nedēļas garumā. Bērni varēs izbaudīt jautru, un personalizētu pieredzi, pateicoties Samsung partnerībām ar globāliem satura partneriem un iespējai pielāgot rotaļīgās ekrāna ikonas un krāsu shēmas.

    Savukārt, par drošību rūpēsies platforma Samsung Knox, kas aizsargās ierīci dažādos slāņos. Pateicoties sejas atpazīšanas tehnoloģijai, Galaxy Tab A8 īpašnieki būs vienīgie, kas varēs piekļūt savai ierīcei. Pastāvīga galvenās programmatūras aizsardzība reāllaikā nodrošinās, ka ārējie draudi neietekmēs ierīces veiktspēju un pasargās lietotāja datus no kiberdraudiem.

    Pieejamība un cena

    Galaxy Tab A8 pieejams divās dažādās krāsās – pelēkā un zelta rozā. Planšetdatoru var iegādāties lielākajos elektropreču veikalos, pie mobilo sakaru operatoriem vai tiešsaistē samsung.lv. Galaxy Tab A8 WiFi versija maksā 269 eiro, bet Galaxy Tab A8 LTE versija – 319 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mahmuds
    20.01.2022 20:25

    300 eiro par planšeti ar TFT displeju?!

    Kursors.lv
    20.01.2022 20:39
    Reply to  Mahmuds

    Jā, tas ir diezgan amizants solis. Cerams, drīzumā saņemsim ierīci uz testu un tad jau praksē varēsim pārbaudīt, kā tas displejs izskatās un darbojas. Par cenu es gan nebrīnos, tas tomēr ir Samsung.

    digitalk
    20.01.2022 22:05
    Reply to  Mahmuds

    TFT nenozīmē gandrīz neko. AMOLED izdeg, TFT Samsunga izpildījumā 99.99% būs SVA, kam ir lieliski leņķi un kontrasts. praktiski vienāds ar IPS planšetes vajadzībām.

    Kursors.lv
    20.01.2022 22:37
    Reply to  digitalk

    Tu esi dzīvē redzējis kaut vienu planšetdatoru (mājās lietotu) ar izdegušu displeju?

    digitalk
    20.01.2022 22:49

    dzīvajā nē. man ir pārāk mazs paziņu/klientu loks.

    Kursors.lv
    21.01.2022 08:57
    Reply to  digitalk

    Respektīvi, mana doma bija tāda, ka tādās mazās un aktīvi lietojamās ierīcēs kā planšetdatori un viedtālruņi, grūti būs kaut ok displejā iededzināt. Tomēr pārāk dinamiski uz tām tiek attēlots saturs. Iespējams, kaut kādos biznesa pielietojumos, kur ierīce statiski stāv ar vienu “bildi” visu dienu, bet tāpēc man bija tā piebilde par “mājās lietotu”. Izdegšana joprojām aktuālāka varētu būt televizoros, kur kaut kādi kanālu logo vai citi vienā vietā visu laiku esoši elementi tiek attēloti ilgstošu laiku. Tomēr jāsaka, ka es dzīvajā neesmu redzējis arī izdegušus TV displejus. Nu vismaz ne moderniem TV.

    Biteme
    21.01.2022 09:33

    Viņi tagad mākot atrast nekustīgos elementus un mazliet tos pārvietot, lai visu laiku nedeg tie paši pikseļi. Nu, vai aptuveni tā.

    digitalk
    21.01.2022 15:39

    man arī CRT nekad nav izdedzis.

    tomēr joprojām neredzu jēgu prasībai pēc amolediem salīdzinājumā ar cenu. iPhones saņēma pamatīgu devu kritikas tikko sāka tos izmantot, jo pietiekoši lielam procentam cilvēku “spiež” uz acīm, kuriem amoledu ir nekomfortabli ilgstoši lietot. gan jau atkal kāds frekvenču jautājums… bija.

    21.01.2022 09:27
    Reply to  Mahmuds

    Man ir jāpiekrīt, ka Tab A sērijā (nejaucam ar Tab S) ekrāni tiešām vēsturiski bijuši… teiksim… ne pārāk iedvesmojoši. Starp Tab A un Tab S ekrānu kvalitātēm katru gadu ir gigantiska bedre, ko aizpilda khhhhmmm… iPad un kaut vai tas pats Xiaomi Pad 5.

    ThinkGreen
    21.01.2022 09:01

    “ar 15 W īpaši ātro uzlādi”, viss atkarīgs pret ko salīdzina, bet šis lika pasmaidīt :)
    Bača 2x ietilpīgāka par telefonu bačām un uzlāde 2x mazjaudīgāka – tātad 2×2 =4x ilgāka uzlāde salīdzinot ar telefonu.

    Torsons
    21.01.2022 23:58
    Reply to  ThinkGreen

    Pašam ir Galaxy Tab S7+ tam arī deva līdzi šo smieklīgo 15W uzlādi, kura pie tam karsa tā, ka zin, var arī aizsvilties.
    “īstā” uzlāde jāpērk atsevišķi – 45W, lūk tā tiešām ir ātra.

    Reklāma