Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW šovasar saražos pēdējos sērijveida auto ar V12 motoru

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW paziņojis, ka šovasar pātrauks V12 motoru izmantošanu savās sērijveida mašīnās – pēdējie auto ar V12 motoru tiks saražoti šā gada jūnijā. Šobrīd vienīgais BMW auto, kas izmanto šādu motoru ir “M760i xDrive” sedans, 7. sērijai kļūstot par pēdējo modeli, kas aprīkots šo motoru.

    Lai atzīmētu šo brīdi, BMW radīs īpašā izlaiduma “Final V12” modeli, kas tiks saražots tikai 12 eksemplāros un piegādāts ASV. Vācu autoražotājs šobrīd izmanto 6,6 litru V12 motoru ar divām turbīnām, kas dažādās versijās var attīstīt vairāk nekā 600 zirgspēku. Apvienojumā ar 8-pakāpju automātisko pārnesmumkārbu, tas līdz simtiņam paātrinās 3,6 sekundēs. Interesanti, ka “M760i xDrive”, izmantojot “launch control” startus, braukšanu uzreiz uzsāk otrajā pārnesumā, pirmo nemaz neizmantojot.

    Reklāma

    Bet kas tad padarīs “Final V12” modeli īpašu – protams, tie būs atšķirīgi dizaina elementi. Piemēram, auto aizmugurē tiks pielikts uzraksts “V12” – šobrīd tur tāda nav. Izmantoti īpaša krāsojuma 20 collu diski, bet aiz tiem slēpsies melni vai zili bremžu suporti (krāsa pēc klienta izvēles). Protams, klients varēs izpausties ar “BMW Individual” krāsojumu – ražotājs sola, ka pieejamas vairāk nekā 80 virsbūves krāsas.

    Arī salonā ir dažādas detaļas, lai uzsvērtu šī modeļa ekskluzivitāti un nozīmību, piemēram, viduskonsolei piestiprināta plāksnīte ar uzrakstu “1 OF 12”, lai īpaši izceltu šīs mašīnas unikalitāti. Protams, ka šie auto būs aprīkoti ar pilnīgi visām pieejamajām ekstrām. Būs pat īpaši izveidota piemiņas trofeja, uz kuras uzrakstīts krāsas nosaukums, salona apdares materiāls un VIN numurs.

    Kā norāda ražotājs, šo mašīnu nevarēs iegādāties kurš katrs klients, kuram maka biezums to atļauj. BMW norāda, ka šo mašīnu varēs nopirkt tikai tie, “kuriem ir ilga vēsture ar 7. sērijas V12 mašīnām”, ražotājam pašam uzrunājot potenciālos klientus. Oriģināli V12 motors 7. sērijā parādījās 1987. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma