Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” Lielbritānijā draud 2,3 miljardu mārciņu sods par personas datu ļaunprātīgu izmantošanu

    Jaunākie raksti

    Kārtējās nedienas skārušas kompāniju “Meta”. Lielbritānijas Finanšu uzraudzības iestāde iesūdzējusi uzņēmumu par tirgus stāvokļa izmantošanu. Saskaņā ar pieejamo informāciju – pirms pāris gadiem “Meta”, kas tolaik saucās “Facebook”, apkopoja un ļaunprātīgi izmantoja 44 miljonu Lielbritānijas lietotāju personas datus. Par šo pārkāpumu uzņēmumam, iespējams, būs jāšķiras no 2,3 miljardiem mārciņu (2,8 miljardi eiro), kas tiks sadalīti starp šiem lietotājiem kā samaksa par morālo kaitējumu.

    Ierosinātā lieta pret “Facebook” saistīta ar laika posmu no 2015. līdz 2019. gadam. Apsūdzībā norādīts, ka kompānija šajā laikā nopelnījusi vairākus miljardus mārciņu, piemērojot Lielbritānijas lietotājiem negodīgus noteikumus un nosacījumus, lai tiktu pie vērtīgiem personas datiem, ieskaitot informāciju par interneta lietošanas paradumiem. “Facebook” šos datus apkopoja, izmantojot “Facebook Pixel” — rīku, kas ļauj izsekot klientu uzvedībai.

    Reklāma

    “Meta” savu vainu pastrādātajā acīmredzot nesaredz, noraidot visas apsūdzības un apgalvojot, ka lietotājiem ir “ievērojama kontrole” pār to, kādu informāciju viņi kopīgo. Tāpat uzņēmums ir diezgan pārliecināts, ka šajā tiesas prāvā uzvarēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma