Web Analytics
More
    Reklāma

    Noticis, iespējams, lielākais darījums videospēļu jomā – “Take-Two Interactive” iegādājies “Zynga”

    Jaunākie raksti

    Iespējams, nupat noticis līdz šim lielākais darījums videospēļu vēsturē. Vadošais videospēļu izdevējs “Take-Two Interactive” iegādājies populāro spēļu izstrādātāju “Zynga“, darījuma vērtībai sasniedzot 12,7 miljardus ASV dolāru.

    “Zynga” radījis tādas populāras videospēles kā “Farmville”, “Words With Friends” un “High Heels”, kas nu nonāks “Take-Two Interactive” īpašumā, kuram jau pieder tādas pasaulē populāras videospēļu franšīzes kā “BioShock”, “Borderlands”, “Grand Theft Auto”, “NBA 2K”, “Red Dead” un citas. Taču, kas varētu būt svarīgāk – “Take-Two Interactive” tagad varēs izmantot “Zynga” 15 gadus ilgo pieredzi, lai radītu savas populāras, nedaudz citādāka stila un rakstura videospēles.

    Reklāma

    “Take-Two” izpilddirektors Štrauss Zelniks norāda, ka “Zynga” iegāde dos iespēju “dažādot biznesu un nostiprināt līderpozīcijas mobilo spēļu jomā, kas ir visstraujāk augošais interaktīvās izklaides segments”. Savukārt “Zynga” izpilddirektors Frenks Gibeau uzsver, ka, “apvienojot “Zynga” zināšanas mobilo un nākamās paaudzes platformu jomā ar “Take-Two” talantiem un intelektuālo īpašumu, būs iespējams sasniegt mērķi – savienot pasauli ar spēļu palīdzību un vienlaikus veicināt jomas izaugsmi un sinerģiju”.

    Noslēgtais darījums, ļoti iespējams, ir lielākais, ko piedzīvojusi videospēļu industrija. Iepriekš par apjomīgāko tika uzskatīts Ķīnas kompānijas “Tencent” pirkums, 2016. gadā par 8,6 miljardiem dolāru iegādājoties mobilo spēļu izstrādātāju “Supercell“.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma