Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota līdz 2025. gadam plāno sākt ražot elektroauto paredzētas cietvielu baterijas

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Toyota paziņojis, ka līdz 2025. gadam sērijveida ražošanā plānots nogādāt elektroauto paredzētas cietvielu (solid-state) baterijas. Šī tipa baterijas jau ilgāku laiku tiek uzskatītas par nākamo izrāvienu bateriju tehnoloģiju attīstībā, šīm baterijām  sniedzot lielāku sniedzamību ar vienu uzlādi, īsāku uzlādes laiku un citus ieguvumus.

    Šīs tehnoloģijas attīstības izmaksas pagaidām ir ļoti lielas, daudziem prognozējot, ka šādas baterijas varētu parādīties tikai šīs desmitgades beigās, varbūt pat vēl vēlāk. Kā CES 2022 izstādes laikā atklāja viens no vadošajiem Toyota Izpētes centra darbiniekiem Džils Prats, pirmais Toyota automobilis ar cietvielu baterijām saglabās arī iekšdedzes dzinēju. Tas varētu būt mājiens, ka šīs baterijas kā pirmais saņems jaunās paaudzes “Prius”, taču tas nav apstiprināts.

    Prats arī apliecinājis, ka Toyota šo mašīnu plāno nogādāt ražošanā šīs dekādes pirmajā pusē, tātad līdz 2025. gadam. Japāņu autoražotājs iepriekš solīja jau šogad nodemonstrēt strādājošu cietvielu bateriju prototipu. Kas zina, varbūt gada turpinājumā tiešām tādu arī ieraudzīsim.

    Lēmums pilnīgi jaunu bateriju tehnoloģiju sākumā izmantot hibrīdā pat šķiet relatīvi loģisks – izproti visus plusus un mīnusus, novērs acīmredzamākos trūkumus, pēc tam šo tehnoloģiju pilnvērtīgi palaižot elektrisko mašīnu ražošanā. Vienlaikus klienti tik un tā varēs pārvietoties ar benzīna dzinēju, neriskējot palikt bez auto, ja kaut kas nestrādās kā plānots.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma