Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS veido DDR4 adapteri DDR5 sistēmplatēm

    Jaunākie raksti

    Intel Alder Lake procesori kopā ar Z690 sistēmplatēm parasti izmanto DDR5 operatīvās atmiņas, bet DDR5 atmiņas šobrīd ir ļoti dārgas. Protams, var izvēlēties Z690 sistēmplati ar DDR4 RAM, bet, skatoties nākotnē, tomēr laikam būtu jānosliecas par labu DDR5.

    Pagaidām par baumām uzskatāma informācija norāda, ka ASUS strādā pie adaptera, kas ļautu Z690 sistēmplatē ar DDR5 atbalstu kādu laiku izmantot DDR4 atmiņas. Pagaidām gan nav zināms, cik šāda pāreja no DDR4 uz DDR5 varētu maksāt, bet ir aizdomas, ka tad jau uzreiz pārdod savu DDR4 RAM un vietā pērc DDR5, nevis kaut ko mēģini nedaudz ietaupīt ar pāreju, kuras darbības ātrumus un uzticamību diez vai kāds spēs apsolīt.

    Reklāma

    Avots: Bing on Youtube

    Lielākā problēma būs DDR5 sistēmplatē izmantot DDR4 atmiņu, jo atšķiras izmantotie spriegumi. Protams, nesakrīt arī kontakti un to izvietojums, bet to, visticamāk, atrisinās pats adapteris. Noteikti nāksies uzstādīt arī pielāgotu BIOS versiju, kas neprotestēs pret DDR4 izmantošanu. No attēliem var arī spriest, ka šāda pāreja ir ļoti augsta, tā nebūs izmantojama kopā ar visām procesora dzesēšanas sistēmām.

    Avots: Bing on Youtube
    Avotspcgamer
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.01.2022 15:29

    Galvenā problēma ar šādiem adapteriem būs atrast piemērota izmēra dzesētāju. Ar šķidruma dzesēšanas bloku visticamāk vietas problēmas nebūs. Taču lielie gaisa dzeses radiatori vairs neielīdīs.

    Reklāma