Web Analytics
More
    Reklāma

    Maijā būs pieejami pirmie Windows 11 darbināti datori ar Microsoft Pluton drošības mikroshēmu

    Jaunākie raksti

    Jau 2020. gada beigās Microsoft prezentēja savu drošības mikroshēmu, kas nosaukta par Pluton. Tās mērķis būtu darboties kā atsevišķai komponentei no procesora, lai nodrošinātu informācijās drošību datorā, kā arī palīdzēt ar programmatūras kļūdām.

    Tehnoloģiju izstādā CES 2022 prezentēti jauni Lenovo ThinkPad Z sērijas portatīvie datori, kurus darbinās tieši Windows 11 operētājsistēma, un tie kā pirmie būs aprīkoti ar Pluton mikroshēmu. Datori pie pircējiem nonāks šī gada maijā. Pateicoties Pluton, modeļi varēs saņemt Windows atjauninājumus ar Windows Update programmas palīdzību. Tāpat ThinkPad Z13 un Z16 portatīvajos darbos drošības mikroshēma nodrošinās Windows Hello informācijas aizsardzību, izolējot tos no hakeru uzbrukumiem.

    Reklāma

    Pluton mikroshēmu varēs izmantot trijos dažādos – kā uzticamās platformas moduli (angliski TPM), kā drošības procesors tādiem scenārijiem, kas nav TPM, piemēram, platformas noturība, vai ierīcē, kurā oriģinālo iekārtu ražotāji ir izvēlējušies piegādāt ar izslēgtu mikroshēmu. Windows varēs izmantot Pluton, lai integrētos arī ar citām drošību nodrošinošām komponentēm. Tas sniegs ikdienas datora lietotājiem un IT administratoriem noturības signālus, ko var izmantot nulles uzticamības nosacījuma piekļuvei.

    AvotsZDNet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    06.01.2022 23:50

    Bus jautri.

    Biteme
    07.01.2022 08:32
    Reply to  bobis

    tu par “palīdzēt ar programmatūras kļūdām” – sak, ja nav, tad palīdzēsim?

    Biteme
    07.01.2022 08:33

    “Pateicoties Pluton, modeļi varēs saņemt Windows atjauninājumus ar Windows Update programmas palīdzību.” – jeb pateicoties Windows Update? Tāpat kā jebkurš cits Windows kompis.

    Reklāma