Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercusys Halo H30G bezvadu režģtīkla ierīču apskats

    Jaunākie raksti

    Šīs nav pirmās Mercusys ierīces, ko esam apskatījuši. Manās acīs Mercusys piedāvā sākuma līmeņa iespējas, tomēr Wi-Fi 5 un arī Wi-Fi 6 bezvadu tīkla pārklājums ir ātrdarbība Mercusys iekārtām ir labā līmenī.

    Mercusys Halo H30G ir pie mums pirmais sabijušais šī ražotāja bezvadu režģtīkla ierīču komplektiņš. Halo H30G varētu būt lētākais vai viens no lētākajiem bezvadu režģtīkla ierīču komplektiem, kas pie mums iegādājams.

    Reklāma

    Bezvadu režģtīkla ierīču komplekti nāk talkā lielākās dzīvojamās platībās vai arī mājokļos ar biezām sienām, kur Wi-Fi signāls netiek cauri. Līdz 70 kvadrātmetru mājoklī ar reģipša sienām vēl var lieliski iztikt ar vienu bezvadu maršrutētāju vai piekļuves punktu, bet lielākās plātībās mūsdienās jau prasās piemeklēt kādu stabilāku risinājumu, kas noklāj dzīvojamo platību, garāžu vai pagrabu ar Wi-Fi signālu.

    Tehniskā specifikācija

    • Produkta kategorija: dual-band, AC1200 (867 Mb/s + 300 Mb/s), bezvadu režģtīkls
    • Darbības režīmi: Router, Access Point
    • Antenas: 2×2 MU-MIMO (2.4 GHz, 5 GHz ), 20/ 40/ 80 MHz
    • Izmantotie savienojumu standarti: IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac
    • Pieslēgvietas: RJ45 LAN/WAN x 2
    • LED indikatori: Power
    • Pogas: Reset
    • Izmēri: 88 × 88 × 88 mm
    • Papildus: QoS
    • Cena: ap 70 eiro tīmekļa veikalos par divu ierīču komplektu

    Izskats un uzbūve

    Mercusys Halo H30G bezvadu režģtīkla ierīču komplekts ir vienkāršs, te nav nekā lieka. Halo H30G bezvadu režģtīkla ierīču komplektā ir divas vai trīs pašas ierīces, elektrības vads katram Halo H30G kubiņam un uz visām ierīcēm līdzi tiek dots viens LAN kabelītis. Elektrības vadi ir tikai aptuveni 1.5 metrus gari, kas šķiet nedaudz par maz, lai Halo H30G ērti novietotu tur, kur sirds kāro.

    Halo H30G ierīces ir nelieli, balti un ļoti viegli plastmasas kubiņi. Kubiņi ir tikai aptuveni 9 x 9 x 9 cm lieli, tos būs viegli paslēpt mājoklī prom no acīm. Katram Halo H30G kubiņam ir divas LAN/WAN pieslēgvietas, kas pašas pārslēdzas vajadzīgajā režīmā. Halo H30G ir tikai viena neliela LED diode, kas ziņo par ierīces aktivitāti. LED diode ir lietotnē izslēdzama.

    Tikai Halo H30G kubiņu apakšdaļā ir nelielas atveres dzesēšanai, bet augšā atveru nav. Pie istabas temperatūras ap 20 grādiem Halo H30G nekarst, bet nezinu, kas ar kubiņiem būs vasarā, kad istabas temperatūra mēdz pārsniegt 25 un dažkārt pat 30 grādus.

    Neko vairāk no Halo H30G kubiņiem arī negaidīju, jo cena ir zema un jau izsenis zināms, ka Mercusys neuzspiež uz dizainu un materiāliem, tā vietā izvēloties ātrāku ierīču darbību.

    Iestatīšana un lietotne

    Halo H30G ir pirmās pie mums bijušās Mercusys ierīces, kas paļaujas uz lietotni. Var sacīt, ka Mercusys lietotne šeit atbild tikai par Halo H30G bezvadu režģtīkla ierīču iestatīšanu, pēc tam no lietotnes nav gandrīz nekāda labuma.

    Halo H30G iestatīšana ir ļoti vienkārša – vienu no kubiņiem pievieno strāvai un internetam ar vadu, tad ar viedtālruni pievienojies pie Halo H30G izveidotā Wi-Fi tīkla un pēc tam seko lietotnes norādījumiem. Nāksies vien izvēlēties SSID nosaukumu un paroli, un esi gatavs lietot internetu.

    Otras un katras nākamās Halo H30G ierīces pievienošana arī pieejama lietotnē, atliek vien jauno Halo H30G kubiņu novietot pirmā kubiņa tuvumā (tajā pašā istabā), pievienot elektrībai, nedaudz uzgaidīts, lai tas ieslēdzas un sekot lietotnes norādījumiem. Vienotā sistēmā varot saslēgt līdz 10 Halo H30G kubiņu, tā iesaka ražotāja pārstāvji.

    Pēc tam Mercusys lietotne piedāvā ļoti vienkāršotu bērnu kontroles iespēju un manuālu QoS. No Mercusys īsti neko citu negaidīju, jo Mercusys tieši papildiespēju ziņā piedāvā tikai pašu minimumu.

    Ātrdarbība

    Ķeramies pie jau iepriekš minētās Mercusys Halo H30G ātrdarbības. Šis bezvadu režģtīkla maršrutētājs nav pats ātrākais redzētais, bet tas visai iespaidīgi parāda, ka arī zemāka cena nav šķērslis jēdzīgai veiktspējai. Halo H30G ir tikai Wi-Fi 5 bezvadu režģtīkla maršrutētājs, nekādus ātruma rekordus šoreiz negaidām.

    Sākam ar viedtālruņa ātruma mērījumiem, kam izmantoju Xiaomi Mi 9. Redzam, ka te ātrumi nav ļoti augsti, bet noteikti ar tiem būs gana, lai izdarītu viedtālrunī visu, ko vien sidrs kāro. 621 Mb/s augšup (ap 77.6 MB/s) un 450 Mb/s lejup (ap 56.2 MB/s) ir pieklājīgi datu pārraides ātrumi. Testi tiek veikti ar ieslēgtām abām bezvadu režģtīkla ierīcēm, kas izvietotas tā, ka tās redz viena otru un otrā ierīce ir redzama no abām tālākajām istabām.

    Tālāk seko mērījumi blakus istabā un tālākajā istabā, kur starp maršrutētāju un viedtālruni ir aptuveni 12 metri un trīs reģipša sienas. Durvis gan stāv vaļā. Tālajā istabā ātrumi ir pielīdzināmi tuvākās istabas Wi-Fi ātrumam, jo te talkā nāk bezvadu režģtīkla otrais kubiņš.

    Tagad seko ātruma tests, kur viens dators ar vadu pievietos pie Mercusys Halo H30G, bet otrs dators darbojas bezvadu režīmā. Otrajam datoram ir Intel AX200 bezvadu tīkla karte. 665 Mb/s un 347 Mb/s vēl arvien ir visai cienījams ātrums šādas cenas bezvadu maršrutētājam.

    Var redzēt, ka Mercusys Halo H30G ļauj nedaudz no sevis aizmukt dārgiem Wi-Fi 6, bet to jau varējām gaidīt. Visai pieņemamus un pat labus rezultātus Mercusys Halo H30G uzrāda arī blakus istabā un tālākajā istabā.

    Kopumā jāsaka, ka tiešā redzamībā Mercusys Halo H30G, protams, piekāpjas dārgākiem Wi-Fi 6 un arī vienam Wi-Fi 5 maršrutētājam. Var redzēt, ka tālākās istabās tik strauji nekrīt signāla stiprums un attiecīgi ātrdarbība un stabilitāte, bet tāpat dārgāki režģtīkla maršrutētāju komplekti ir redzami ātrāki.

    Sakārtots pēc lejuplādes ātruma

    Ja tavā mājoklī ir aptuveni 200 līdz 500 Mb/s ienākošais interneta pieslēgums, tad ar Mercusys Halo H30G bez problēmām var iztikt.

    Pēc tam nomērīju Halo H30G ātrumus blakus un tālākajā istabā tad, kad tiek izmantots tikai viens Halo H30G kubiņš. Var redzēt, ka signāla stiprums krīt manāmi. Tas gan ir tikai loģiski, jo Halo H30G nav pamatīgas ārējās antenas. Ātrumi saglabājas līdzīgi.

    Nobeigumā

    Mercusys Halo H30G bezvadu režģtīkla ierīču komplektiņš sevi ir pierādījis, bet ir jāņem vērā, ka Halo H30G bezvadu režģtīkla ierīces neizmanto atsevišķu kanālu, kas atdots tikai wireless backhaul vajadzībām, kas arī noved pie tā, ka signāla stiprums tālākajās istabās ir labāks, bet ātrumi nav tik spīdoši. Te gan jāsaka, ka atsevišķi izdalīts wireless backhaul ir tikai ļoti dārgiem bezvadu režģtīkla maršrutētājiem.

    Halo H30G bezvadu režģtīkla ierīces, protams, vislabāk sadarbojas, kad tās atrodas viena otras redzamībā bez šķēršļiem. Attiecīgi Halo H30G bezvadu režģtīkla ierīču izvietojumu būtu jāplāno arī tā, lai tās sadarbojas maksimāli efektīvi. Lielākām platībām, iespējams, nāksies izvēlēties trīs Halo H30G bezvadu režģtīkla ierīču komplektu.

    Ja plāno iegādāties bezvadu režģtīkla ierīces, ieteiktu paskatīties arī TP-Link virzienā, kur nu jau daudzi Wi-Fi 6 maršrutētāji arī atbalsta bezvadu režģtīkla sistēmas izveidi. TP-Link gadījumā OneMesh sistēmai varēsi pievienot citas OneMesh ierīces laika gaitā. Mercusys Halo H30G bezvadu režģtīkla ierīču gadījumā komplektam varēsi pievienot tikai Mercusys Halo H30G ierīces, bet neko citu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma