Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektriskais “Ford F-150” pikaps aprīkots ar lielas ietilpības baterijām un auto spēs lādēt arī citas elektriskās mašīnas

    Jaunākie raksti

    Ford elektriskais pikaps “F-150 Lightning” jau šobrīd klientu vidū ir ļoti populārs – rezervēti 200 tūkstoši eksemplāru, bet tagad autoražotājs izrādījis vēl kādu interesantu un ļoti noderīgu mašīnas īpašību, proti, “F-150 Lightning” varēs lādēt jebkuru citu elektrisko mašīnu.

    Ford elektrisko mašīnu nodaļas ģenerālmenedžeris Darens Palmers atklājis, ka mašīna būs aprīkota ar spraudni, kas nodrošinās 7,6kW uzlādi ar maiņstrāvu. Līdz šim šāda funkcija no Ford puses nebija izziņota. Ko līdzīgu izveidojis arī Hyundai, taču “IONIQ 5” citas mašīnas var lādēt ar 2kW jaudu.

    Nav grūti iedomāties scenāriju tuvākā vai tālākā nākotnē, kad kāds elektroauto šoferis būs maķenīt pārrēķinājies un palicis ceļmalā ar tukšu bateriju. Ja garām brauc šāds auto, tad ceļmalā stāvošajam auto var izlīdzēt, lai tas pēc tam tiktu līdz tuvākajai uzlādes vietai. Nav gluži tas pats, kas atvest 5 litru kanniņu ar degvielu, bet solis pareizajā virzienā tik un tā.

    Ford arī izziņojis šī modeļa bateriju ietilpību – standartversijā būs pieejama 98kWh baterija, kas sola 360 kilometrus ar vienu uzlādi, bet pieejama arī “Extended Range” versija – 131kWh baterija un 480 kilometri ar vienu uzlādi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kartupelis3
    22.12.2021 11:59

    Ja man būtu Fords, tad šķiet labāk vilktu, nevis gaidītu kamēr ar 7kW kkas tur uzlādējas.. bet šī fīča vai tad nebija no paša sākuma zināma? LV šie auto gan laikam tāpat reāli neienāks..

    Haralds
    22.12.2021 12:56

    V2V ir normāla funkcija. Vispār nesaprotu kāpēc V2V nav iekļauta funkcija visiem elektroauto. Diemžēl šobrīd tādi ir tikai daži. To visu drusku ierobežo tas, ka vajag Type 2 vadu kur abi gali ir vienādi…
    Tagad nepieciešamība pēc tādas droši vien būs arvien retāk, bet sākumā es domāju daudzi elektroauto īpašnieki būtu jutušies drošāk.

    Elektriķis
    23.12.2021 08:20

    Te kaut kā uzsvars ir uz cita auto uzlādi, bet būtībā svarīgāka ir spēja dot enerģiju mājai un kopējam tīklam. Tādā veidā var veikt kolektīvo tīkla balansēšanu – lādēt auto, kad pūš vējš un strādā vēja ģeneratori, barot māju, kad tīklā ir deficīts.

    Aigi_nr1
    23.12.2021 09:36

    Nieks, ka var lādēt citus auto, man labāk patīk, ka tas ir tik jaudīgs, ka var kalpot kā UPS pat mājas elektroapgādei.

    Normunds
    23.12.2021 22:28

    Wallbox spēj lādēt ne tikai auto, bet dot elektrību atpakaļ? ST būs īpaši priecīgs, kad šādi kadri pieslēgs savus auto brīdī, kad avārijas vai plānoto darbu dēļ būs atslēgta elektrība pamatīklā. :D

    Elektriķis
    23.12.2021 22:58
    Reply to  Normunds

    Kas “kadriem” traucē tagad pieslēgt savu benzīna vai dīzeļa ģeneratoru?
    p.s. Tieši šobrīd ST avārijas atslēguma dēļ māju baroju no akumulatora. Tīklā gan netaisos dot, esmu skops :)

    Reklāma