Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW uzlabo M3 un M4 skaņu ar programmatūras atjauninājuma palīdzību

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW izplatījis “over-the-air” programmatūras atjauninājumu saviem sporta auto “M3” un “M4”, šajā atjauninājumā izmainot mašīnas skaņu. Protams, tas nemainīs, kādu skaņu rada mašīnas izpūtēji – izmainīta skaņa, kas tiek atskaņota salona skaļruņos.

    BMW paskaidrojis, ka auto īpašnieku “iedvesmos nostrādātā skaņa, iedarbinot dzinēju”. No šāda PR teksta varam izsecināt, ka atjauninājuma rezultātā skaņa mašīnas iedarbināšanas laikā būs dramatiskāka un iespaidīgāka. Protams, tas tā būs salonā sēdošajiem nevis ārā stāvošajiem. Tie klienti, kuri iegādājušies šo modeļu “Competition” versijas ar 8-pakāpju automātisko pārnesumkārbu izteiktāk varēs dzirdēt ātrumu pārslēgšanos.

    Reklāma

    Skaņas uzlabojumi attiecināmi tikai uz “M3” un “M4”, bet arī citi BMW modeļi ar “iDrive 7” sistēmu saņems jaunumus – joslas saglabāšanas palīgsistēma tagad spēšot atpazīt situācijas, kad auto ir uz šaura ceļa bez horizontālajiem apzīmējumiem. Atpazīstot šādus gadījumus, sistēma atslēgs piestūrēšanu. Atjaunināta arī navigācijas sistēma, kas spēs izstrādāt labākus maršrutus, lai apbrauktu sastrēgumus. Tāpat “BMW Digital Key” sistēma, kas viedtālruni ļauj lietot kā mašīnas atslēgu, tagad pieejama arī “Samsung Galaxy S21” sērijas viedtālruņiem un arī “Google Pixel 6” un “Pixel 6 Pro”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    20.12.2021 12:34

    Gribēju jau nopelt par to ka vispār šādu sistēmu ir uzstādījuši, bet tad aizdomājos ka 90tajos kad būdami sīkie ar draugiem braukājām ar riteņiem – iebāzt kādu zara gabalu auzmugures ritenī lai tas taisa kaut kādu motora rūkoņai līdzīgu skaņu, likās baigi forša ideja… laikam jau tie BMW īpašnieki vienkārši atceras bērnību 🙂

    Alberts Kviesis
    20.12.2021 13:26

    Briesmīgs dizains.. – nekāda skaņa tur neglābs. Atgādina Transformeru 3. sēriju, kur džeksons brillēs ieiet savā biroja ēkā un pieprasa, lai viņam tiek atskaņots īpašs signāls..

    Basics
    20.12.2021 20:52

    Tagad, kad BMW īpašnieks stāstīs par spolēšanu, viņam aizrādīs ka bija ieslēdzis skaņas efektu.

    LAN
    20.12.2021 21:45

    “iedarbināšanas laikā būs dramatiskāka” – prieks ka beidzot vācieši saprot ka nevar būt nekas dramatiskāks par puskača iedarbināšanas skaņu. Beidzot varēs atcerēties vecos labos laikus iedarbinot savu BMW!

    Reklāma