Web Analytics
More
    Reklāma

    Mazda prezentējusi savu pirmo pašuzlādes hibrīdu – Mazda2 Hybrid

    Jaunākie raksti

    Jaunais Mazda2 Hybrid, kura pārdošana visā Eiropā sāksies 2022. gada pavasarī, ir pirmais pašuzlādes pilnais hibrīds Mazda modeļu klāstā.

    Mazda2 Hybrid ir pašuzlādes hibrīda sistēma, kas apvieno 1,5 litru trīs cilindru benzīna dzinēju ar 59 kW elektromotoru un kopumā attīsta 116 ZS (85 kW) jaudu.

    Reklāma

    Iedarbinot automobili, tas automātiski strādā elektriskajā (EV) režīmā, nodrošinot vienmērīgu, plūdenu un klusu braukšanu ar elektromotora sniegto jaudu bez CO2, NOx un sīko daļiņu emisijām.

    Parastas braukšanas laikā jaudas padeves sadalījums starp benzīna dzinēju un elektromotoru tiek pielāgots tā, lai nodrošinātu optimālu veiktspēju un pēc iespējas zemu degvielas patēriņu. Palēnināšanās un bremzēšanas laikā kinētiskā enerģija tiek atgūta kā elektroenerģija un uzkrāta augstas veiktspējas baterijā.

    Baterijas uzlādes līmeni pastāvīgi pārvalda dzinēja darbinātais ģenerators, izslēdzot nepieciešamību pēc sistēmas uzlādes no ārēja avota.

    Lai arī tas ir kompakts B segmenta automobilis, jaunā Mazda2 Hybrid modeļa 2560 mm riteņu bāze nodrošina komfortablu salona telpu četriem pieaugušajiem, kā arī 286 litru ietilpību bagāžas nodalījumā. Mazda2 Hybrid ir saņēmis maksimālo piecu zvaigžņu vērtējumu Euro-NCAP drošības testos.

    Mazda2 Hybrid ir jaunākais darba auglis ilglaicīgajā sadarbībā starp Mazda Motor Corporation un Toyota Motor Corporation. Tas būs Toyota Motor Europe piegādāts modelis, kas Mazda2 saimei Eiropā tiks pievienots kā Mazda markas automobilis.

    Mazda zīmolam šis ir ļoti nozīmīgs automobilis, ņemot vērā uzņēmuma apņemšanos sasniegt mērķus, kas izvirzīti ilgtermiņa tehnoloģiju attīstības vīzijā “Ilgtspējīgs Zoom-Zoom 2030”. Konkrēti – saskaņā ar Parīzes nolīgumu – tā mērķis ir līdz 2030. gadam par 50% samazināt uzņēmuma vidējās CO2 emisijas no ieguves līdz patēriņam (well-to-wheel) un, paātrinot modeļu klāsta elektrifikāciju, līdz 2050. gadam panākt oglekļa neitralitāti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Turbo2000
    17.12.2021 09:31

    Vispār neizskatās pēc Toyota Yaris.

    Basics
    19.12.2021 08:56

    >>elektromotora sniegto jaudu bez CO2, NOx un sīko daļiņu emisijām.

    būtu pareizi precizēt, ka ar sīkajām daļinām domātas tikai dzinēja radītās daliņas.
    Jo riepu dilšanas produkti (jeb kā te saka – daļiņas) jau nekur neliksies.

    Reklāma