Web Analytics
More
    Reklāma

    “Harley-Davidson” atsevišķā publiskā uzņēmumā atdalīs “LiveWire” elektromotociklu biznesu

    Jaunākie raksti

    Pazīstamā motociklu ražotāja “Harley-Davidson” elektromotociklu apakšzīmols “LiveWire” kļūs par pirmo publiskā biržā kotēto elektromotociklu ražotāju ASV. Tas iespējams pēc tam, kad noticis apvienošanās darījums (merger) starp vairākiem uzņēmumiem.

    Darījuma rezultātā 400 miljonus ieguldīs “AEA-Bridges Impact Corp”, 100 miljoni dolāru nāks no “Harley-Davidson” kabatas, bet vēl 100 miljonus ienesīs Taivānas elektrisko motorolleru ražotājs KYMCO. Paredzēts, ka kopuzņēmuma akcijas tiks tirgotas Ņujorkas fondu biržā, izmantojot apzīmējumu LVW.

    Kad darījums tiks pilnībā pabeigts, “Harley-Davidson” kontrolēs 74 procentus jaunā uzņēmuma akciju. Paziņojums par darījumu pozitīvi ietekmēja arī paša “Harley-Davidson” akciju cenas – vēl pirms biržas atvēršanās, akciju cenas bija palielinājušās par 10 procentiem.

    “Harley-Davidson” vadītājs Johens Zeitss oficiālajā paziņojumā norādīja, ka šis ir jauns ieraksts ražotāja ilgajā vēsturē. “Turpinot “Harley-Davidson” iesākto, “LiveWire” misija un galvenais uzdevums ir kļūt par iekārojamāko elektrisko motociklu ražotāju pasaulē, kļūstot par visas nozares līderi. Šis darījums “LiveWire” sniegs brīvibu attīstīt jaunus modeļus, darbojoties kā inovatīvam un jaunam uzņēmumam, vienlaikus izmantojot stratēģisko partneru ražošanas un izplatīšanas jaudas,” saka Zeitss.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma