Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums atklāj, ka seni LEGO var nest lielāku peļņu nekā zelts

    Jaunākie raksti

    Ar visai interesantu pētījumu drīzumā dalīsies Krievijas profesore saistībā ar investīcijām un peļņu tieši LEGO konstruktoros, bet jau šobrīd indikācijas liecina, ka investīcijas LEGO var nest lielāku peļņu nekā zeltā.

    Šajā ekonomikas pētījumā tikuši izpētīti 2322 vēl neatvērti LEGO produkti no 1987. līdz 2015. gadam, ievācot un salīdzinot informāciju ar sākotnējām cenām un otrreizējā tirgus vērtību. Tā rezultātā iegūti visai pārsteidzoši dati par to, ka noteiktu LEGO produktu vērtība pieauga par vidēji 11% gadā, kas ir lielāka atdeve nekā no investīcijām zeltā. Parasti ar ilgtermiņa investīcijām cilvēki asociē zelta, dažādu mākslasdarbu un juvelierizstrādājumu iegādi, taču ir arī tādas sekcijas kā rotaļļietas. Tieši LEGO pārstāv šo nozari, un ar savu vēsturi, interesantajiem produktiem spēj noturēt visai augstu un arī nostaļģisku interesi, kas veicina vērtības pieaugumu.

    Reklāma

    Tāpat LEGO produkti ir zināmi ar produktiem, kuri ir radīti saistībā gan ar kultūru, gan vēsturi, kas piedod papildu vērtību. Protams, lielāka vērtība tirgū ir tiem konstruktoriem, kuri tikuši izlaisti ierobežotā daudzumā vai arī vairs netiek ražoti, tāpēc LEGO vērtība var svārstīties no -50% vērtības krituma, līdz pat +600% pieaugumam. Tāpat īpašniekiem ir jārēķinās, ka lai audzētu vērtību, LEGO būs jāglabā, aizņemot vietu. Lielāka interese ir pēc maziem un ļoti lieliem komplektiem. Ļoti liela vērtība varētu būt tieši Star Wars sērijas produktiem Millennium Falcon, Death Star II un Imperial Star Destroyer. Tāpat LEGO segmentā ir jābūt uzmanīgam ar to, ka visticamāk tos iegādāsies zinātāji, kas ļoti smalki izpētīs šo produktu un tā kvalitāti otrreizējā tirgū.

    Kopumā interesants pētījums, kas oficiāli tiks publicēts janvārī. Kā norāda autore, tad kolekcionāri un eksperti tik daudz nekoncentrējas uz rotaļļietām un LEGO, kuru vērtība kopumā ir salīdzinoši zema, tomēr no vērtības pieauguma tā var būt stabila investīcija.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    13.12.2021 22:21

    peļņu var radīt arī no nulles, manipulējot ar tirgu (atceroties nezinātāju komentārus, kas tad īsti ir spekulācija).

    te brīdi atpakaļ bija raksts par spēļu tirgošanu un nesaprotamām summām.

    ja nav žēl iztērēt 53 minūtes sava dzīves laika, tad var paskatīties kā šis BS tiek organizēts.

    Rūdolfs Rancāns
    15.12.2021 07:19
    Reply to  digitalk

    Jā, labs video.

    bobis
    24.12.2021 18:09

    Ka plastmasa, kas piesarno planetu, vertigaka par zeltu?

    bobis
    24.12.2021 18:13

    Varbut otraja pasaulus kara un pec ta, kad apkarteja vide maz kuru uztrauca, plastmasai un atombumbai bij lielaka vertiba.

    Reklāma