Web Analytics
More
    Reklāma

    Šveicē tiks izmantota īpaša “nāves kapsula”, lai skaisti izbeigtu dzīvi (video)

    Jaunākie raksti

    Šveice ir viena no tām valstīm, kurā oficiāli iespējams veikt pašnāvību ārstu uzraudzībā, un parasti to izmanto ļoti slimi cilvēki, lai atvieglotu savas ciešanas. Iespējams, ka šo procedūru drīzumā varēs veikt īpašā kapsulā.

    “Nāves kapsulu” Sarco, kā to dēvē pats izstrādātājs ārsts Filips Ničkī (Philip Nitschkke), ir radījis bezpeļņas starptautiskais uzņēmums Exit International. Patiesībā visai zīmīgs kompānijas nosaukums. Viņš norāda, ka šī kapsula ir veidota, domājot par ērtību un ar pietiekami estētisku dizainu, ko gan nevarēja teikt par pirmajiem diviem modeļiem. Tās darbības princips būs uz slāpekļa iepludināšanu slēgtā kapsulā, samazinot skābekļa koncentrāciju, kas cilvēkam izraisīs hipoksiju un hipokapniju.

    Reklāma

    Šo procesu lietotājs varēs pats iniciēt no iekšpuses, kā arī kapsulu varēs novietot jebkurā vietā, lai procedūru padarītu priecīgāku lietotājam vai vienkārši to veikt sevis izvēlētā vietā. Kā norāda uzņēmuma pārstāvis, tad nākotnes perspektīvā šo soli veikt pilnībā bez ārstu uzraudzības, jo iepriekš tiktu izpildīts tests tiešsaistēs, kas ļautu pieteikties kapsulas Sarco izmantošanai. Mākslīgais intelekts būs spējīgs nolasīt cilvēka psiholoģiskos parametrus un spēju apzinātai izvēlei. Kapsulā vēl nepieciešams iebūvēt kameru, kas sekotu līdz procesam.

    Protams, no ētikas viedokļa apzinātai dzīves izbeigšanai Šveicē ir arī daudz pretinieku, tomēr Exit International pārstāvis norāda, ka jau šobrīd neesot nekādu likumisko ierobežojumu izmantot “nāves kapsulu”. Sagaidāms gan, ka oficiālā lietošanā tā varētu būt pieejama 2022. gadā. Ja jau šajā valstī ir iespējams veikt legālu pašnāvību, kāpēc gan to nedarīt ar skaistu skatu kalnos.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arčiņš
    09.12.2021 14:02

    Varēja jau izdomāt vienreiz lietojamo kapsulu zārka izskatā. Cilvēks pats pirms tam nomazgājas , sapucējās ,saaicina bēru viesus, ieguļas zārkā un mierīgi aiziet.. Cepums Kursoram par visplašāko tehnoloģiju aptveri. No vibratoriem līdz nāves kapsulām ar telefoniem kaut kur pa vidu.:)

    Pēteris
    09.12.2021 16:28

    Vai šīs kapsulas apskats arī būs?

    Kursors.lv
    09.12.2021 16:29
    Reply to  Pēteris

    Jā. Tas būs mūsu pēdējais apskats.

    Tanats
    09.12.2021 17:49

    Ja jūs būtu viena cilvēka portāls, tad pilns apskats tāpat nesanāktu – saprotamu iemeslu dēļ. Tā kā jūr tur esat vairāki, tad pilnam, kārtīgam apskatam jums tur cilvēku tomēr pietiek. Lūk, tā arī pateikt – kurš nākamgad slikti strādās, gada beigās piedalīsies nāves kapsulas apskatā kā izvadāmais.

    bobis
    23.12.2021 12:12

    Nave un skaisti nav apvienojami vardi, ja nu vienigi manjakam.

    bobis
    23.12.2021 12:14

    Garigi vesels cilveks nedomas, par dzivibas atnemsanu sev.

    Reklāma