Web Analytics
More
    Reklāma

    “Uber” drošības nolūkos šoferiem un pasažieriem brauciena laikā ļauj izveidot audio ierakstus

    Jaunākie raksti

    Teju pirms diviem gadiem Latīņamerikā transportlīdzekļu koplietošanas pakalpojumu sniedzējs “Uber” ieviesa audio ierakstīšanas funkciju, kas sniedz atbalstu gan pasažieriem, gan vadītājiem, dodot iespēju ziņot par drošības incidentiem brauciena laikā. Ņemot vērā pozitīvās atsauksmes, decembrī šo iespēju varēs izmēģināt arī lietotāji ASV.

    “Uber” paziņojumā norādījis, ka brauciena sākumā gan šoferis, gan pasažieris var iespējot audio ierakstīšanas funkciju, izmantojot “Uber” lietotni, kur drošības sadaļā “Safety Toolkit” varēs izvēlēties opciju “ierakstīt audio”. Tāpat lietotne arī informēs braucēju, ja vadītājs izmantos šo funkciju. Lai nodrošinātu audio ierakstīšanu, vadītājs var izmantot savu audio/video aprīkojumu, ja to atlauj vietējie likumi.

    Reklāma

    Avots: Uber

    Būtiska loma pievērsta privātumam. Audio fails tiek šifrēts un saglabāts braucēja un vadītāja ierīcēs, taču pilnīgi neviens to nevar noklausīties, pat ne “Uber”. Taču, ja ir tāda vajadzība, piemēram, vadītājs vai pasažieris vēlas iesniegt ziņojumu par drošības pārkāpumiem, var pievienot šo audio failu, ko atšifrēs un pārskatīs apmācīts “Uber” drošības pārstāvis. Uzņēmums atgādina, ka tā joprojām ir lietotāja izvēle, kad ierakstīt audio un kad to kopīgot ar “Uber”.

    Papildus audio ierakstīšanas iespējai “Uber” savu servisu uzlabojis arī ar brīdinājumu par drošības jostām. Tas tiks nosūtīts no šofera tālruņa, un pasažieris saņems paziņojumu savā ierīcē, ka jāpiesprādzējas. Uzņēmums atklāj, ka šī funkcija būs pieejama nākamā gada sākumā ASV.

    AvotsUber
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma