Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” atļāvusi publicēt dažas reklāmas, kas mudina nepotēties pret Covid-19

    Jaunākie raksti

    “Meta” piederošā “Facebook” platforma jau iepriekš paziņojusi, ka ierobežo saturu, kas saistīts ar dezinformāciju un aicinājumiem nevakcinēties pret Covid-19. Taču dažas šādas reklāmas tomēr paslīdējušas garām “Facebook” visuredzošajai acij un publicētas. Vienā no tām vakcīnu ieviešana salīdzināta ar holokaustu, otrā – reklamēti T-krekli ar uzrakstu “I’m originally from America but I currently reside in 1941 Germany” (latviski – “Esmu no Amerikas, bet pašlaik dzīvoju 1941. gadā Vācijā“.

    Abas reklāmas radījuši tirdzniecības uzņēmumi. Viens no tiem – “Ride the wave” – reklāmās iztērējis 280 000 USD. Tikmēr otrs – “Next Level Goods“, kas atrādīja T-kreklus, par reklāmām samaksāja veselu pusmiljonu jeb ap 500 000 USD. Būtībā šajās reklāmās Covid-19 vakcīnu politika tika salīdzināta ar nacistiskās Vācijas politiku vai arī pašas vakcīnas nosauktas par indi. Lai arī šāds saturs ir pretrunā ar “Facebook” politiku, tās tomēr platformā parādījās. Uzņēmuma pārstāvis attaisnojoties skaidro, ka visas reklāmas “Facebook” nepārskata manuāli, tāpēc acīmredzot šādas kļūdas var gadīties.

    Reklāma

    Līdz šim “Facebook” aktīvi paudusi savu nostāju pret saturu, kas noliedz gan Covid-19 vakcīnas, gan paša vīrusa pastāvēšanu. Uzņēmums norādījis, ka, sadarbojoties ar pasaules vadošajām veselības iestādēm, tostarp PVO, līdz šim noņēmis vairāk nekā 20 miljonus ierakstu, kas izplatījuši ar Covid-19 saistītu dezinformāciju. Izskatās, ka tomēr jāpacenšas vēl mazliet vairāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Greex
    05.12.2021 19:30

    Kā nu ne… Visādus špricpastalu murgus tie divkoši nenoņem no ziņu joslas pat tad, kad par tiem tiek ziņots.

    sds
    05.12.2021 19:58

    ķirzakas vada facebook, confirmed

    Aigars Axx
    06.12.2021 00:01

    Kas nu kuram ir dezinformācija…

    Usinss
    06.12.2021 11:57

    Šoreiz teiktu tā, šeit pauž savas sajūtas un attieksmi. Tās nav viltus ziņas. Sanāk manas domas nedrīkst būt pret vairakumu? Tā nu gan ir cenzūra tīrākajā izpausmē. Nav smuki, nav smuki. Es drīkstu paust savu viedokli. Tas, ka esmu idiots, to jāprot izsecināt pārējiem, nevis mani brutāli jācenzē.
    P.S.- Miera labad- esmu vakcinējies. Saprotu vakcīnas svarīgumu utt. Bet nepamatotā cenzēšana sāk jau traucēt. Vairs nevar viedokli izteikt, kad cilvēki tiek bloķēti…

    Skābene
    07.12.2021 09:03

    Ja pārāk aizraujas ar cenzūru, tad Facebook robots arī vakcināciju veicinošu saturu mēdz nobloķēt. Kaut kur manīju viena sociālā tīkla lietotāja žēlabas, ka viņa ieraksts ticis nobanots, jo ielicis bildi no Ministru kabineta mājas lapā publicēta informatīvā ziņojuma ar vakcinācijas plusiem un iespējamiem riskiem. Robots nolasa tikai negatīvo pusi, atpazīst atslēgas vārdus un pasaka, ka Ministru kabinets ir antivaxeru midzenis. :)

    Reklāma