Web Analytics
More
    Reklāma

    “Porsche” pamatdarbības peļņa 2021. gada trīs ceturkšņos pieaug par 78,4%

    Jaunākie raksti

    “Porsche“ 2021. gada trešā ceturkšņa beigās sasniedzis peļņu no pārdošanas 15,5% apmērā. Šis rezultāts atkārtoti pārsniedz 15% references līmeni, iekļaujot “Porsche“ starp rentablākajiem autoražotājiem pasaulē, teikts uzņēmuma paziņojumā.

    2021. gada pirmajos deviņos mēnešos tirdzniecības ienākumi pieauguši par 19,1%, sasniedzot 23,1 miljardu eiro (iepriekšējā gadā – 19,4 miljardi eiro). Pamatdarbības peļņa šajā periodā veidoja 3,6 miljardus eiro, salīdzinājumā ar diviem miljardiem eiro pērn. Tas ir kāpums par 78,4% pretstatā tādam pašam periodam 2020. gadā.

    Reklāma

    “Mēs varam būt lepni par mūsu veiktspēju, taču vienlaikus jāsaglabā modrība ceturtajā ceturksnī,” norāda “Porsche AG“ valdes priekšsēdētāja vietnieks, par finansēm un IT atbildīgais valdes loceklis Lucs Meške.

    Pēc Meškes teiktā, “Porsche” ir izdevies uzrādīt labus rezultātus sarežģītos laikos. Par to daļēji jāpateicas ražotāja slavenajiem automobiļiem, tostarp “911“ un elektriskajam “Taycan“, kas piesaista cilvēkus visā pasaulē. “Taču mēs esam arī apņēmīgi veikuši mūsu jau tā stingro izmaksu pārvaldības papildu stiprināšanu,” piebilst Meške.

    No 2021. gada sākuma līdz septembra beigām, “Porsche“ klientiem visā pasaulē piegādājis 217 198 automobiļus, un tas ir par 13% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos deviņos mēnešos. Sporta automobiļu ražotājs spētu pārdot vēl vairāk eksemplāru, ja pasaulē nebūtu novērojama pusvadītāju krīze.

    Pasūtījumu apjoms ir ļoti augstā līmenī. Pilnībā elektrisko “Taycan“ sporta automobiļu pārdošanas rādītāji uzrāda spēcīgu kāpumu. Šā gada pirmajos deviņos mēnešos klientiem piegādātas kopumā 28 640 šī modeļa vienības.

    “Elektriskais “Taycan” ir ļoti inovatīvs automobilis, kas guvis lielu popularitāti mūsu klientu vidū. Savlaicīgā pārslēgšanās uz e-mobilitātes stratēģiju atmaksājas. Izteiktais pieprasījums pēc mūsu modeļiem demonstrē to, ka esam ideāli pozicionēti ar mūsu pievilcīgo produktu klāstu,” skaidro “Porsche AG“ valdes priekšsēdētājs Olivers Blūme.

    Saspīlējums globālajā pusvadītāju tirgū bija sevišķi jūtams laika periodā no jūlija līdz septembrim. Šajā periodā tirdzniecības ienākumi un peļņa no pārdošanas bija zem iepriekšējos mēnešos uzrādītajiem līmeņiem.

    Meške uzsver, ka arī turpmākajos dažos mēnešos joprojām būs novērojams šis deficīts: “Ceturtais ceturksnis rada izaicinājumus. Mēs veltām spēkus, lai saražotu pēc iespējas vairāk automobiļu, neskatoties uz pusvadītāju deficītu, un kārtējo reizi uzrādītu lieliskus darbības rezultātus gada beigās.”

    Tāpat “Porsche” saglabā savu stratēģisko mērķi par peļņu no pārdošanas 15% apmērā. Pēc Meškes vārdiem, kopā tiks darīts viss iespējamais, lai nodrošinātu šī rādītāja sasniegšanu, neskatoties uz visiem izaicinājumiem šajā gadā.

    Sporta automobiļu ražotājs neatlaidīgi virzās uz priekšu, investējot digitalizācijas un elektrifikācijas jomās. Par spīti ieguldījumiem, neto naudas plūsma ir būtiski palielinājusies. 30. septembrī tā veidoja 2,9 miljardus eiro, kas ir par 74,4% vairāk nekā pirms gada, kad tā bija 1,7 miljardi eiro. Septembra beigās ”Porsche“ reģistrēti 36 663 darbinieki, salīdzinot ar 36 359 pērnā gada rudenī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma