Web Analytics
More
    Reklāma

    Izziņoti ikgadējās “Platīna pele” balvas finālisti

    Jaunākie raksti

    Šogad Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) ikgadējai balvai Platīna pele iesniegti 49 pieteikumi piecās nominācijās, un žūrija ir izvēlējusies finālistus. Balva Platīna pele tiks pasniegta 2. decembrī LIKTA ikgadējā konferencē, kuras tēma šogad ir Digitālais kompass – kā gudri pārvaldīt IKT investīcijas prasmēs, pārvaldē, infrastruktūrā un biznesā.

    Kategorijā Uzņēmuma digitālā transformācija balvai nominēti VAS Valsts nekustamie īpašumi ar nekustamo īpašumu attīstības projektu BIM (Būvniecības informācijas modelēšanas) vidē, SIA Tieto Latvija ar attālinātās psihoterapijas konsultāciju biroju pusaudžiem un jauniešiem virtuālajā paplašinātajā realitātē VR LAB, AS Rīgas Starptautiskā autoosta ar autobusu satiksmes reisu vadības un automatizācijas sistēmu un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas SIA Lesjofors Springs LV par dokumentu vadības sistēmas Namejs ieviešanu uzņēmumā. Balva tiek pasniegta partnerībā ar Ekonomikas ministriju un projektu DINNOCAP.

    Reklāma

    Kategorijā Valsts digitālā transformācija sadaļā Pakalpojumi finālistos iekļuvuši Liepājas valstpilsētas pašvaldība ar mobilo lietotni Liepājas pilsēta, SIA ZZ Dats ar vienotā vakcinācijas tīkla ViVaT izstrādi un Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde sadarbībā ar Centrālo vēlēšanu komisiju ar Elektronisko tiešsaistes vēlētāju reģistru 2021. gada pašvaldību vēlēšanās.

    Savukārt kategorijas Valsts digitālā transformācija sadaļā Sistēmas finālam nominēti SIA ZZ Dats ar digitālā Covid-19 sertifikāta izstrādi, Valsts kanceleja ar valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienoto platformu un Valsts ieņēmumu dienests ar elektroniskās deklarēšanas servisa sistēmas saskarni EDS API.

    Kategorijā Labākais E-skolotājs finālā Formālās izglītības sadaļā iekļuvuši Ekonomikas un kultūras augstskolas un Rīgas Tālmācības vidusskolas skolotājs Edgars Čerkovskis, kurš izstrādājis lietotni Virtuālās realitātes ekonomikas kabinets, J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas sākumskolas skolotāja Natālija Karpenko, kura strādā ar eTwinning projektiem un ir šīs programmas vēstnese, un Rīgas Franču liceja un LU interešu izglītības skolas Prātnieku laboratorija matemātikas skolotāja Līga Zālīte, kura ikdienas darbā lieliski izmanto jaunākās tehnoloģijas bērnu interešu veicināšanā. Neformālās izglītības sadaļā Labākā E-skolotāja balvai ir nominēti Ventspils Digitālā centra IT kursu pasniedzējs Ģirts Edvarts Stepiņš, kuru kolēģi vērtē kā inovatīvu, radošu un ļoti daudzpusīgu interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības nodarbību vadītāju, Codelex programmēšanas kursu pasniedzējs Sandris Artemjevs, pateicoties kuram lielākā daļa absolventu uzsāk darbu TIK nozarē, un Eiropas Tālmācības centra nodarbību vadītājs Ilmārs Zučiks, kurš iedvesmo profesionālās kompetenču izglītības absolventus turpināt padziļinātas studijas. Kategorijas partneris – Baltijas vadošais tehnoloģiju lokalizācijas uzņēmums Tilde.

    Kategorijā Labākā kiberdrošības pratības iniciatīva finālā nominēti Finanšu nozares asociācija ar Mastercard radīto kampaņu #viedpircējs, Finanšu nozares asociācija ar informatīvo kampaņu drošības attālināto finanšu pakalpojumu izmantošanā veicināšanai Neuzķeries! Esi gudrāks par krāpniekiem! un Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ar informatīvo kampaņu Esi reāls!, kas skaidro iespējamību tikt apkrāptiem internetā. Balva tiek pasniegta sadarbībā ar Aizsardzības ministriju.

    Speciālbalvai par veiksmīgāko E-paraksta integrācijas risinājumu finālā iekļuvuši Failiem.lv ar e-paraksta integrāciju Failiem.lv portālā, Tiesu administrācija par eZīmoga izveidi un SIA Miittech par datu aizsardzības procesu transformācijas risinājumu. Balva tiek pasniegta sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC).

    Balva Platīna pele tiek pasniegta kopš 2007. gada ar mērķi izcelt veiksmīgākos Latvijā radītos digitālos risinājumus, kas ir noderīgi sabiedrībai, biznesam, pārvaldei un izglītībai, novērtēt un apbalvot izcilākos digitālo prasmju un pratības veicinātājus Latvijā un spēcīgākos projektus, tā popularizējot Latvijā radīto risinājumu panākumus un veicinot izpratni par digitalizācijas attīstības nozīmi Latvijas sabiedrības un ekonomikas izaugsmē.

    Jēgpilns tehnoloģiju pielietojums sabiedrībā, biznesā, pārvaldē un izglītībā veicina gan vispārējo ekonomisko un sociālo izaugsmi, gan paver jaunas iespējas uzņēmumiem visdažādākajās nozarēs un visiem iedzīvotājiem kopumā.

    Platīna peles apbalvojumus tradicionāli pasniedz LIKTA ikgadējā konferencē, kas šogad notiks 2. decembrī. Galvenie atbalstītāji – tehnoloģiju uzņēmumi LMT un Tet, partneri LVRTC un VISMA. Informatīvais atbalstītājs – portāls TVNET.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma