Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford un Rivian tomēr neražos kopīgu elektroauto

    Jaunākie raksti

    Kā izdevumam Automotive News atklājis Ford vadītājs Džims Fārlijs, Ford un Rivian kopīgi tomēr neražos elektroauto. Iepriekš abi uzņēmumi kopīgi plānoja izstrādāt un ražot elektrisko mašīnu, taču vismaz tuvākajā laikā tas tiešām nenotiks.

    Ford vadītājs norāda, ka abi uzņēmumi izlēmuši koncentrēties katrs saviem projektiem un arī mašīnu piegādēm, tāpēc plāni par kopīga modeļa izstrādi nolikti malā. Abu kompāniju pārstāvji arī uzsver, ka lēmums par nesadarbošanos modeļa izstrādē ir bijis abpusējs, taču abi ražotāji joprojām paliks viens otra sabiedrotie elektrifikācijas procesā.

    Un kā nu ne – Ford 2019. gadā Rivian investēja pusmiljardu ASV dolāru, bet tagad šo akciju vērtība ir aptuveni 12 miljardi. Iepriekš notikusi gana plaša sadarbība tehniskajā attīstībā, piemēram, Rivian izmantoja “Ford F-150” pikapus, lai tajos testētu dažādus savus risinājumus. Tāpat Ford ir piepalīdzējis ar Rivian jauno modeļu “R1S” un “R1T” izstrādi.

    Lai arī Ford un Rivian tuvākajā laikā nenāks klajā ar kopīgu modeli, abiem uzņēmumiem katram atsevišķi ir gana daudz risināmo uzdevumu – klienti pasūtījuši jau 160 tūkstošus elektrisko “F-150 Lightning” pikapu, kuru saražošanai Ford vajadzēs vairākus gadus. Arī Rivian ir jātiek galā ar apjomīgu Amazon pasūtījumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma