Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche prezentē vēl divas jaunas “Taycan” versijas

    Jaunākie raksti

    Tāpat kā citi Porsche modeļi, arī Taycan pakļauts ražotāja ierastajai kārtībai piedāvāt neskaitāmi daudz dažādu versiju. Līdz šim mums bija bāzes versija, 4S un Turbo, kā arī Gran Turismo, bet tagad pievienojušās vēl divas – “Taycan GTS” un “Taycan GTS Sport Tourismo”.

    Līdzīgi kā citu modeļu GTS versijām, arī šajā gadījumā uzsvars likts uz precīzāku, labāku vadāmību nevis maksimālo jaudu un ātrumu. Tehniski balstiekārta ir identiska kā pārējiem modeļiem, taču mainīti regulējumi. Porsche norāda, ka tas uzlabo stūrēšanas atsaucību un vadītājam ļauj labāk sajust, ko dara riteņi uz ceļa. Auto aprīkots ar adaptīvo gaisa balstiekārtu, aktīvu balstiekārtas vadības sistēmu, kā arī tas aprīkots ar “Porsche Torque Vectoring Plus” un “Sport Chrono” pakotnēm, kas sniedz vēl dažādus papildinājumus labākam sniegumam.

    Atšķirībā no par 20 milimetriem paaugstinātā “Cross Turismo”, “Sport Turismo” versijas klīrenss ir identisks sedanam, tāpēc šajā versijā būs vislabākā vadāmība no visiem Taycan ar universāļa stila virsbūvi. Neskatoties uz to, arī “Sport Turismo” pieejams jumta bagažnieks, modelim izmantojot virsbūves sniegtās priekšrocības.

    Tradicionāli GTS versijas ir tuvāk “S” versijām, proti, tām nav tik liela jauda. Šoreiz GTS aizpilda caurumu, kas ir starp “4S” (462Zs) un “Turbo” (670Zs) – šajā izpildījumā mašīnai būs 590 zirgspēki. Salīdzinot ar “4S” versiju, GTS saņem lielāku aizmugurējo elektromotoru, tieši tādu pašu, kāds tiek izmantots “Turbo”. Rezultātā līdz 100km/h šie jaunie Taycan paātrināsies 3,5 sekundēs.

    Baterija ņemta no lepnākajiem modeļiem, proti, izmantota 93,4kWh baterija, kuru iespējams lādēt ar 270kW jaudu. Porsche sola, ka ar šādu jaudu no 5 līdz 80 procentiem mašīna uzlādēsies 22 minūtēs. Sniedzamība tiks izziņota vēlāk, bet domājams, ka tā būs ap 350 kilometriem. Ražotājs cer, ka Taycan GTS pie klientiem varētu nonākt nākamā gada 2. ceturksnī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Name*
    17.11.2021 14:10

    Nomainīja uz smukākiem diskiem un noņēma plasmasu ap arkām — izskatās nobriedušāks eksterjers. Universālis smuks.

    Reklāma