Web Analytics
More
    Reklāma

    Bitcoin cenu ietekmē Eiropas lēmums ieviest kriptovalūtu maciņu piesaisti īpašniekam

    Jaunākie raksti

    Bitcoin, Ether un citas kriptovalūtas jau pamatīgi dabūjušas pa stilbiem no Ķīnas, kur pagājušajā mēnesī tika pavisam aizliegta kriptovalūtu rakšana. Tagad kriptovalūtu tirgus cietīs no Eiropas, kas vēlas, lai kriptovalūtu darījumi būtu izsekojami un būtu iespējams noskaidrot maka īpašnieku.

    Nebūs noslēpums, ka kriptovalūtas var tikt izmantotas naudas atmazgāšanai, terorisma finansēšanai un citiem finanšu noziegumiem, jo kriptovalūtas ir grūti izsekojamas. Eiropa rosina ieviest obligātu prasību kriptovalūtu apmaiņas servisiem vākt, uzkrāt un nodot informāciju par darījumiem un par iesaistītajām pusēm. Šobrīd kriptovalūtu maciņiem ir tikai sarežģītas paroles, bet tie nekā netiek saistīti ar informāciju par īpašnieku.

    Reklāma

    Eiropas vēlas, lai dažādie kriptovalūtu darījumu servisi nodrošinātu darījumu caurspīdīgumu, bet vismaz pagaidām paši lietotāji tiek likti mierā, ja vien tie neveic nekādas nelegālas darbības. Tie kriptovalūtu maiņas un citu darījumu servisi, kas nepakļausies šai prasībai, nevarēs darboties Eiropā.

    Tiek uzskatīts, ka 2020. gadā kriptovalūtu tirgus atmazgāja aptuveni 2 miljardus dolāru. Arī ASV jau pagājušajā gadā izteica ierosinājumu ieviest līdzīgu caurspīdīgumu kriptovalūtu darījumiem un īpašniekiem.

    Bitcoin kopš aprīļa 62 000 dolāru cenas ir nokritis uz aptuveni 30 000 dolāru, Dogecoin no 72 centiem nokritis uz 17 centiem, bet Ether maijā bija ap 4000, tagad ap 1776 dolāriem.

    Avotscnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tro
    22.07.2021 11:39

    Cik zemu jākrīt bitkoinam, lai videokaršu tirgus spētu atgūties? Jā, kartes var dabūt, bet cenas x2 nav tik patīkamas

    Krotow
    22.07.2021 17:15
    Reply to  Tro

    Tendence ir pozitīva, taču līdz tirgus nosvārstīsies atpakaļ līdz normālam stāvoklim, kāds gads vismaz vēl paies. Jo šobrīd karšu ražotājeim joprojām izdevīgāk ražot augstā gala kartes. Un Covid laikā sadzīvotais pusvadītāju trūkums kopumā arī liek sevi manīt.

    1250
    22.07.2021 13:22

    būs īpašnieki – būs kapitāla pieauguma nodoklis

    Sandis
    25.07.2021 11:48
    Reply to  1250

    Gan jau, ka kāds “godīgais” spekulants, kurš darījumus ar kriptovalūtām uzrāda deklarācijā, jau tagad maksā to kapitāla pieauguma nodokli. Pagūglē “vid kriptovalūta”.

    Reklāma