Web Analytics
More
    Reklāma

    DoorDash par 7 miljardiem eiro nopērk ēdiena piegādes servisu Wolt

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka šodien Helsinkos būs izpirkts viss šampanietis, kaviārs un kokaīns. Briest varena ballīte, jo ievērojamu exit piedzīvojis vietējais uzņēmums – ēdiena piegādes serviss Wolt. To par 7 miljardiem eiro (akciju darījums) iegādājies šīs jomas milzis DoorDash.

    Wolt tika dibināts 2014. gadā un šobrīd uzņēmumam ir 4000 darbinieki 23 valstīs, tostarp Latvijā. Wolt dibinātājs Mikijs Kūsi (Mikki Kuusi) turpinās darbu kā DoorDash International divīzijas vadītājs un būs pakļauts DoorDash vadītājam Tonijam Sju (Tony Xu).

    Reklāma

    Pēc šobrīd pieejamās informācijas varam spriest, ka Wolt mūsu pusē turpinās darboties ar šeit jau ierasto zīmolu, tomēr ilgtermiņā DoorDash kopā ar Wolt plāno kļūt par savas jomas līderi globālā mērogā.

    Līdz šim Wolt bija spējis piesaistīt finansējumu 850 miljonu ASV dolāru apmērā un pēdējais finansējuma darījums bija šī gada sākumā (530 miljoni dolāru).

    Uzņēmumam DoorDash, kas ir lielākais ēdiena piegādes serviss ASV, šis ir jau sestais uzņēmuma iegādes darījums tā pastāvēšanas vēsturē. Pagājušā gada nogalē publicētā statistika liecina, ka DoorDash ir apkalpojis jau 20 miljonus klientu. Platformai bija 1 miljons kurjeru un sadarbība ar 450 000 komersantu (restorāni un veikali).

    Pandēmijas gados ēdiena piegādes servisi ir piedzīvojuši strauju izaugsmi un interesants ir arī fakts, ka Uber ēdiena piegādes bizness nu ir lielāks par Uber taksometru biznesu.

    AvotsWolt
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvis
    10.11.2021 11:29

    Tad 7 miljardiem vai miljoniem? :)

    Reklāma