Web Analytics
More
    Reklāma

    Snapdragon 898 izziņošana gaidāma novembra beigās

    Jaunākie raksti

    Qualcomm izziņojis Tech Summit 2021 norises laiku novembra beigās un decembra pirmajās dienās, kad arī no Qualcomm tiek gaidīta jauns viedtālruņu procesors Snapdragon 898. Oficiāli Qualcomm par Snapdragon 898 neko nav bildis.

    Baumas norāda, ka Snapdragon 898 (modeļa numurs SM8450) varētu saņemt Arm jaunāko dizainu – Cortex X2 kodolus ar 3.0 GHz takts frekvenci. Snapdragon 898 varēšot redzēt arī Cortex-A710 kodolus ar 2.5 GHz un enerģiju taupošus Cortex-A510 kodolus ar 1.79 GHz. Snapdragon 898 varētu saņemt Adreno 730 video apakšsistēmu.

    Reklāma

    Tāpat baumas norāda, ka Snapdragon 898 būs veidots Samsung 4 nm tehnoloģijā un jaunais procesors būs energoefektīvāks par Snapdragon 888.

    Snapdragon 898 būs jāsacenšas ar Samsung arī vēl neizziņoto Exynos 2200 procesoru, kas gaidāms kopā ar AMD videokarti.

    Qualcomm sāk zaudēt tirgus daļu, jo daudzi viedtālruņu ražotāji pārmetušies uz pašu veidotiem procesoriem, kas pielāgoti viedtālruņu iespējām. Viens no pasaulē lielākajiem viedtālruņu ražotāji OPPO arī strādājot pie procesora izveides, kas varētu Qualcomm it nemaz nepatikt.

    Google tikko izziņoja Pixel 6 viedtālruņu sēriju, kuru arī darbina speciāli veidots procesors, lai arī iepriekš Google sadarbojās ar Qualcomm. Apple izmanto pašu dizainētus procesorus, Samsung vismaz daļēji izmanto pašu veidotus Exynos, Huawei arī jau gadiem izmanto šo pašu pieeju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma