Web Analytics
More
    Reklāma

    Robotizēta roka nodrošina vakcināciju bez adatu palīdzības

    Jaunākie raksti

    Vakcinācijas joma patiesībā ir viena no tehnoloģiskākajām, un uz vietas nesēž arī pats vakcīnu ievades process. Ir radīta iespēja izmantot robotizētu roku, lai ievadītu, piemēram, vakcīnu pret COVID-19, neizmantojot adatas un cilvēka palīdzību.

    Robotizētas iekārtas bieži vien varam redzēt rūpnīcās, kur nepieciešams atkārtot vienu un to pašu darbību bez apstājas. Parasti indrustriālie roboti arī ir ļoti dārgi, lai investīcijas atmaksātos, līdz ar to arī mazāk pieejami mazajiem uzņēmumiem vai darbiem. Taču Vaterlo Universitātā Kanādā radītais uzņēmums Cobionix piedāvā fleksiblākus un plašāk izmantojamus robotus. Kā viens no piemēriem ir šī uzņēmuma radītās robitizētās rokas izmantošana, lai ievadītu vakcīnu cilvēkam.

    Reklāma

    Taču tas nav viss, ka šo procesu dara robots ar programmatūras palīdzības un bez cilvēka uzraudzības. Īstā sāls ir tajā, ka vakcīna tiek ievadīta bez adatas palīdzības. Robotizētā roka ir spējīga paņemt speciālu ampulu, kura ar ļoti spēcīgas un šauras strūklas palīdzību spēs injicēt vakcīnu caur ādu. Tas ir lielisks risinājums tiem, kuri baidās no adatām un tāpēc atsakās saņemt savu vakcīnu. Līdz ar to vēl par vienu aizbildinājumu mazāk. Cobionix publiskotajā video ir parādīts pilnībā automatizēts vakcīnas saņemšanas process, kurā klients piesakās savai procedūrai automātiski, un sekojot instrukcijām robota ekrānā, saņems savu vakcīnas ampulu.

    Tiek ziņots arī par to, ka šobrīd zāļu uzņēmumi strādā pie dzeramajām zālēm pret koronavīrusu, kas varētu palīdzēt vēl efektīvāk cīnīties ar pandēmiju, bet līdz tam nav nekā labāka par vienu vai diviem “čiks” plecā.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma