Web Analytics
More
    Reklāma

    “Hyundai IONIQ 5” varētu saņemt lielākas baterijas

    Jaunākie raksti

    Hyundai jaunās paaudzes elektroauto “IONIQ 5” gada pirmajā pusē ieradās pie klientiem, piedāvājot divas bateriju versijas – 58 un 72,6kWh. Kā ziņo vairāki ārzemju auto mediji, Hyundai nākamā gada sākumā gan Ziemeļamerikā, gan citviet pasaulē gatavojas piedāvāt versiju ar 77,5kWh bateriju. Tiek baumots, ka šis variants aizstās līdz šim nopērkamo 72,6kWh versiju, taču ražotājs to nav oficiāli apstiprinājis.

    Visā visumā izmaiņas ir visai vienkāršas – “IONIQ 5” konstruēts uz speciāli elektroauto paredzētās “E-GMP” platformas, kurā var ievietot 32 bateriju moduļus. Internetā jau publicēti video, kuros atvērta mašīnas bateriju paka un tur redzams, ka divi moduļi vēl ir brīvi.

    Šāda konfigurācija ar 77,5kWh ietilpību jau tiek piedāvāta ASV un tādā veidā autoražotājs izlīdzinātu piedāvājumu visā pasaulē. Pievienojot papildus 5kWh, mašīnas sniedzamība varētu palielināties par aptuveni 7 procentiem. Īsti nav zināms, kāpēc Hyundai jau no paša sākuma nepiedāvāja mašīnu ar maksimāli iespējamo bateriju ietilpību. Iespējams, ražotājam vienkārši nebija pietiekami daudz bateriju, taču nevar izslēgt arī citus iemeslus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma