Web Analytics
More
    Reklāma

    Kia Eiropā uzsākusi jaunās paaudzes Sportage ražošanu

    Jaunākie raksti

    Principiāli jaunās paaudzes Kia Sportage ražošana ir oficiāli uzsākta kompānijas modernajā rūpnīcā Slovākijas pilsētā Žilinā. Piektās paaudzes Sportage ir jaunākais no Sportage modeļu garās virknes, kas no Kia Slovakia vārtiem izbraukuši kopš 2006. gada. Šajā laika periodā ir saražoti vairāk nekā divi miljoni vienību, lai apmierinātu klientu pieprasījumu pēc Sportage visā Eiropā.

    Un šoreiz, pirmo reizi modeļa bagātīgajā 28 gadu vēsturē, Sportage modelim ir radīta speciāla Eiropas tirgum paredzētā versija, kas izstrādāta un pielāgota speciāli eiropiešu gaumei. Radīts uz jaunās arhitektūras, Sportage apvieno elegantu, bet reizē muskuļotu un modernu eksterjera dizainu ar avangardisku premium interjeru, kurā ir integrēts liela izmēra izliektais ekrāns ar visjaunākajām un progresīvākajām viedajām tehnoloģijām.

    Reklāma

    Modernie hibrīda spēka agregāti vēl vairāk uzlabo Sportage spējas, ļaujot ievērojami samazināt emisijas un uzlabot degvielas ekonomiju. Novatoriskais hibrīda (HEV) modelis ir vēl viens jaunums Sportage vēsturē, un tam pievienojusies arī daļējā hibrīda (MHEV) versija un jaunais uzlādējamais hibrīds (PHEV), kas gan ražošanā nonāks nedaudz vēlāk – nākamā gada februārī. PHEV prioritāte ir braukšana simtprocentīgi elektriskajā režīmā, kas nodrošina sniedzamību vairumam ikdienas maršrutu, piemēram, no mājām uz darbu vai ikdienas iepirkšanās paradumiem. Tāpat ir pieejami jaunākās paaudzes iekšdedzes ekoloģiski tīrie benzīna un dīzeļa dzinēji (ICE) dažādās efektivitātes, transmisiju un jaudas versijās. Ņemot vērā Kia Slovakia rūpnīcas progresīvo elastību un modularitāti, visi četri Sportage spēka agregātu tipi – PHEV, HEV, MHEV un ICE – tiks ražoti Žilinā.

    Papildus standarta priekšējo riteņu piedziņai jaunajos Sportage modeļos Slovākijā tiks ražota arī pilnpiedziņas versija, kā arī aizraujošā GT-Line versija. Piedāvājumā Eiropai būs vēl viens Sportage jaunums: melnas krāsas jumts jaunā SUV GT-Line versijai, kas palīdzēs uzsvērt automobiļa sportisko profilu un izcelt dinamiskās formas virsbūves aizmugurējo statni.

    “Jaunā piektās paaudzes Sportage ražošanas uzsākšana Slovākijas rūpnīcā ir vēl viens svarīgs pagrieziena punkts līdz šim ārkārtīgi noslogotajā un veiksmīgajā gadā,” saka Džeisons Džonga, Kia Europe prezidents. “Esmu priecīgs, ka mūsu rūpnīca Žilinā papildinās jau tā moderno Sportage mantojumu ar šo piektās paaudzes modeli, tagad ražošanā ieviešot arī aizraujošus, videi saudzīgus un elektrificētus Sportage modeļus.”

    Slovākijas rūpnīcā ir ražotas trīs Sportage modeļa paaudzes, sākot ar tā otro paaudzi 2006. gadā. Kopš tā laika Slovākijā ir saražoti aptuveni divi miljoni Sportage, no kuriem 104 500 ir otrās paaudzes, 797 500 trešās paaudzes un vairāk nekā miljons līdzšinējās paaudzes modelis, kas ražošanā nonāca 2015. gada beigās. Kopš ražošanas uzsākšanas Slovākijā 2006. gadā Eiropā ir saražoti jau četri miljoni Kia eksemplāru, apaļās jubilejas automobilim no konveijera noripojot šī gada sākumā.

    Jaunās paaudzes Kia Sportage Baltijas valstu tirgū nonāks jau šī gada nogalē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma