Web Analytics
More
    Reklāma

    “Aiia” rada atbalsta programmu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, lai sekmētu “atvērtās bankas” inovācijas Baltijā

    Jaunākie raksti

    Finanšu pakalpojumu uzņēmumam “Mastercard” piederošā “atvērtās bankas” risinājumu platforma “Aiia” sāk atbalsta programmu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU), tādējādi Baltijas kompānijām bez maksas nodrošinot piekļuvi banku atvērto lietojumprogrammu risinājumiem un finanšu datiem.

    Programma izveidota ar mērķi sekmēt mazo un vidējo uzņēmumu izaugsmi Eiropā un attīstītu “atvērtās bankas” savienojamību Baltijā. Tā nodrošina pārredzamu piekļuvi finanšu informācijai, datu integrācijai un tūlītējo maksājumu veikšanai no konta uz kontu par zemākām izmaksām. Tās ir funkcijas, kuras uzņēmumi, piemēram, finanšu tehnoloģiju, bankas un grāmatvedības sistēmu nodrošinātāji, izmanto, lai attīstītu inovatīvus finanšu produktus un pakalpojumus klientu ērtībai un biznesa efektivitātei.

    Reklāma

    Koncentrēties uz kvalitāti “atvērtās bankas” darbībā, lai virzītu inovācijas

    “Aiia” platformai ir nozīmīga loma “atvērtās bankas” darbības virzībā visā Eiropā. Sākot darbību Baltijas valstīs, nolemts izmantot to pašu pieeju – strādāt ciešā sadarbībā ar MVU, lai izveidotu API saskarnes, kas derīgas visiem. Papildus jaunu klientu uzņemšanai, lai uzlabotu “atvērtās bankas” infrastruktūru, “Aiia” arī pārbauda savienojumus, izmantojot savu personīgo finanšu pārvaldības lietotni “Spiir”, kas palīdz patērētājiem izprast, kā viņi tērē savu naudu, lai uzlabotu finansiālo labklājību.

    “Savienojamība ir ļoti svarīga, lai “atvērtās bankas” darbība gūtu panākumus, un MVU tajā ir nozīmīga loma, palīdzot attīstīt API. Mūsu MVU izaugsmes programmā katram klientam tiek nodrošināta komanda, lai palīdzētu attīstīt savu risinājumu neatkarīgi no tā, vai veidojat priekšapmaksas risinājumu, personīgo finanšu pārvaldības lietotni vai nepieciešami finanšu dati, lai automatizētu saskaņošanas procesus kā grāmatvedības sistēmas nodrošinātājs,” skaidro Tanya Slavova, “Aiia” MVU direktore.

    “Aiia” atvērtā banku infrastruktūra ir balstīta uz pieeju, ņemot vērā privātumu, drošību un vienkāršību, un tā jau atbalsta simtiem banku un fintech, lai izveidotu rītdienas finanšu pakalpojumus.

    Programma sniedz uzņēmumiem piekļuvi un resursus, lai izmantotu finanšu datus 2900 Eiropas bankās 18 valstīs un izveidotu jaunus finanšu pakalpojumus patērētājiem un uzņēmumiem. Tā ir pieejama arī uzņēmumiem Polijā, Vācijā, Nīderlandē, Spānijā, Portugālē un Itālijā.

    Plašāka informācija par programmu un pieteikuma anketa atrodama šeit:  https://blog.aiia.eu/aiia-for-smbs  

    Jau vēstīts, ka 2021. gada septembrī finanšu pakalpojumu uzņēmums “Mastercard” iegādājās  “atvērtās bankas” platformu “Aiia”, paplašinot darbību Eiropā un uzsākot pakalpojumus Latvijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma