Web Analytics
More
    Reklāma

    Latviešu jaunuzņēmums “Whimsical” piesaistījis 30 miljonu dolāru lielu finansējumu

    Jaunākie raksti

    Latviešu startaps, attālināto komandu sadarbības rīku izstrādātājs “Whimsical” piesaistījis iespaidīgu finansējumu 30 miljonu ASV dolāru apmērā. Investoru vidū atrodamas tādas labi zināmas kompānijas kā “Dropbox”, “Github”, “Google”, “Stripe”. Savukārt investīciju raundu vadīja pazīstamais investīciju fonds “Accel”.

    “Whimsical” 2017. gadā dibināja Kaspars Dancis, jau ilgus gadus vērodams, kā uzņēmumi darbojas ikdienā un ko izmanto darbā, ieskaitot dokumentu kalnus, izklājlapas, prezentāciju slaidus, kas nav īstā pieeja darbam attālināti. Viņš saprata, ka komandu darbu nepieciešams padarīt ātrāku, vienotāku, aizraujošāku, koncentrējoties uz saturu un sadarbību. Tāpēc dzima ideja par “Whimsical”.

    Reklāma

    Avots: Whimsical

    Uzņēmums izstrādājis vienotu vidi domāšanas procesa uzlabošanai un komandu attālinātai sadarbībai. Šādā veidā komandas var vizuāli piefiksēt idejas, rīkot “prāta vētras”, zīmēt domu kartes, diagrammas un daudz ko citu, kas rosina attīstīt un uzlabot produktus/pakalpojumus.

    Esošā situācija pasaulē “Whimsical” nākusi tikai par labu, pēdējā gada laikā tas izaudzis par 250%. Augustā “Whimsical” attālināto komandu sadarbības rīku izmantoja vairāk nekā miljons lietotāju. Savukārt uzņēmuma klientu loks paplašinājies līdz 6000, kuru vidū atrodami gan tehnoloģiju uzņēmumi, gan arī lielas organizācijas un bankas, ieskaitot “Intercom”, “Netflix” un “Twilio”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Indulis
    03.11.2021 10:19

    42 miljardu vērts uzņēmums lepojas ar 30 miljonu vērtu kapitāla piesaisti. Vai cipari ir pareizi? Katrā ziņā izskatās pēc jaunā Latvijas vienradža!

    Roberts
    03.11.2021 11:18

    Pat TechCrunch bija pareizi uzrakstījis Kaspara uzvārdu “Dancis”…

    Reklāma