Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunā “Corvette” aprīkota ar jaudīgāko atmosfērisko V8 dzinēju vēsturē

    Jaunākie raksti

    General Motors koncerna paspārnē esošais “Chevrolet” zīmols prezentējis jaudīgāko modeli jaunās “Corvette” piedāvājumā – jaunā “Z06” versija izmantos jaudīgāko V8 atmosfērisko dzinēju, kāds jebkad lietots sērijveida automašīnās. 5,5 litru V8 šajā mašīnā attīstīs 670 zirgspēkus, šo “Corvette” padarot par jaudīgāko mašīnu visā General Motors koncernā.

    Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka šī mašīna definē “amerikāņu superauto”. Auto konstruēts, ņemot vērā iepriekšējās paaudzes sasniegto un cenšoties to visu uzlabot, lai sasniegtu “bezkompromisa rezultātus trasē un pasaules klases sniegumu”.

    Reklāma

    Veidojot šo modeli, Chevrolet pārstrādājuši šasiju, izveidotas jaunas aerodinamikas pakotnes, daudz strādāts arī pie paša dzinēja tehnoloģiskās attīstības, to padarot vieglāku, vienlaikus mainot konstrukciju un palielinot apgriezienu skaitu. Mainīta eļļošanas sistēma, pārstrādāta kloķvārpsta un izplūdes sistēma. Inženieri norāda, ka šis V8 motors nav domāts, lai to “vizinātu apkārt” – maksimālais griezes moments pieejams pie 8400 apgriezieniem. Šī konkrētā “Z06” modeļa galvenais fokuss ir sniegums trasē. Motors konstruēts tieši ar domu, lai tas tiktu griezts līdz pat apgriezienu ierobežotājam pie 8600 apgriezieniem minūtē, turklāt, lai to darītu regulāri. Motoru papildina jauna divsajūgu 8-pakāpju ātrumkārba.

    Liela daļa balstiekārtas ir pārņemta no parastā “Corvette” modeļa, taču šajā versijā viss padarīts lielāks, stiprāks un maksimālajam sniegumam piemērots, ieskaitot adaptīvo balstiekārtu un lielākas bremzes. Piedomāts pie aerodinamikas – jau standarta modelī pieejams regulējams aizmugurējais spoileris, bet šai versijai pieejamas uzreiz divas pakotnes ar dažādām detaļām papildus piespiedējspēkam. Ražošanā šis sportiskais auto nonāks nākamā gada vasarā un sagaidāms, ka tā cena būs relatīvi demokrātiska mašīnai, kas piedāvā šādu jaudu un kopējo sniegumu. Protams, cena jebkurā gadījumā būs rakstāma ar 6 cipariem, taču cenu lapā “Z06” diez vai konkurēs ar līdzīga snieguma “Ferrari” un citu ražotāju mašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    27.10.2021 08:37

    “šo “Corvette” padarot par jaudīgāko mašīnu visā General Motors koncernā.” Tika solīts taču 1000 HP elektriskais Hummer šī gada beigās. Ir kaut kas pamanījies? 🤔

    27.10.2021 08:51
    Reply to  LAN

    Te ir normāls maucamais!

    Skābene
    27.10.2021 09:35

    Kad pieliks klāt 2 turbīnas, tad arī būs normāls braucamais! :D

    KKTK
    27.10.2021 14:05
    Reply to  Skābene

    Ļurba, ļurba – nekas nav tik atsaucīgs kā īsta atmosfēra.

    cipis
    27.10.2021 12:06

    Jaunie modeļi vairs neatgādina corvettes. Vairāk pēc kaut kāda ferrari izskatās.

    Reklāma