Web Analytics
More
    Reklāma

    Tokijas olimpiskajās spēlēs fiksēts teju pusmiljards kiberuzbrukumu mēģinājumu

    Jaunākie raksti

    Olimpiskās spēles ir vērienīgs notikums, kura sagatavošanai un norisei jāizdara burtiski miljons darbu. Liela nozīme šajā visā ir arī kiberdrošības speciālistiem, kuriem jāpieliek arvien vairāk pūļu un laika, lai spēles netiktu traucētas kiberuzbrukumu dēļ. Aizvadītajās Tokijas olimpiskajās spēlēs šajā jomā tika nodarbināta vairāk nekā 200 cilvēku liela komanda, kurai bija jātiek galā ar teju pusmiljardu kiberuzbrukumu mēģinājumu.

    Labā ziņa ir tā, ka visi mēģinājumi veiksmīgi atvairīti un kiberuzbrucējiem spēļu norisi patraucēt neizdevās. Vienlaikus ne tik laba ziņa ir tā, ka ar katrām Olimpiskajām spēlēm kiberuzbrukumu mēģinājumu skaits būtiski pieaug. Japāņu telekomunikāciju uzņēmums “Nippon Telegraph and Telephone” (NTT) atklāja, ka Tokijas olimpisko spēļu norises laikā fiksēti vairāk nekā 450 000 000 kiberuzbrukumu mēģinājumi. Tas ir 2,5 reizes vairāk nekā Londonas olimpisko spēļu laikā 2012. gadā.

    Reklāma

    NTT norāda, ka starp tiem lielāko daļu sastāda tādas metodes kā “Emotet” ļaunprogrammatūra, e-pastu viltošana, pikšķerēšana, mājaslapu viltošana. NTT uzskata, ka šos un citus draudus izdevies novērst, pateicoties četru galveno drošības prasību ievērošanai:

    • Draudu izlūkošana un uzraudzība;
    • Visaptverošu drošības risinājumu ieviešana;
    • Kvalitatīvas darbinieku apmācības un informētības programmas;
    • Spēļu norisē iesaistīto personu, institūciju, organizāciju pārvaldība – cieša sadarbība ar IKT nodrošinātājiem, kritisko infrastruktūru, Starptautisko Olimpisko komiteju un Tokijas olimpisko spēļu rīkotājkomiteju.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    25.10.2021 08:55

    Un pēdas kā parasti ved uz Indiju, Ķīnu un Krieviju?

    McLays
    25.10.2021 10:28

    Tieši pretēji – samazinās uzbrukumu skaits, ja nesalīdzina pret 2012. Nebija skatītāju, kas pērk biļetes, “hakeru” interese bija neskaitāmas reizes zemāka. Tokija un SOK bija gatavojusies kiberuzbrukumu pieaugumam, bet tā nebija.

    Eggy Mega
    25.10.2021 14:43

    “spēļu norises laikā fiksēti vairāk nekā 450 000 kiberuzbrukumu mēģinājumi” – tas ir pusmiljards? 😯

    Reklāma