Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Eiropā prezentē nova 9 – kārtējo viedtālruni bez Google servisiem

    Jaunākie raksti

    Vakar, pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma, tehnoloģiju uzņēmums Huawei Vīnē prezentēja jaunu viedtālruni – Huawei nova 9. Jaunā ierīce pārsteidz ar visaptverošām kameras iespējām un jaudīgu akumulatora darbības laiku. Starp tehnoloģiju jaunumiem bija arī Huawei Watch GT 3 viedpulksteņu sērija un Huawei FreeBuds Lipstick bezvadu austiņas ar īpaša dizaina ietvaru.

    Iemūžināt katru mirkli – arī naktī

    Ņemot vērā mūsdienu dzīves ritmu, Huawei radījis viedtālruni, uz kuru var paļauties jebkurā diennakts stundā. Jaunais viedtālrunis ir aprīkots ar Ultra Vision kameru sistēmu, kas ietver 50 MP RYYB Ultra Vision galveno kameru ar 1/1,56 collu sensoru un nodrošina augstu gaismas jutību, lai uzņemtu neticamas izšķirtspējas fotogrāfijas, 8 MP platleņķa kameru (Ultra-wide-angle), 2 MP dziļuma noteikšanas kameru, 4 cm makro kameru un 32 MP priekšējo kameru ar 1/2,8 collu lielu sensoru.

    Reklāma

    Iespaidīgajai kameru sistēmai papildus klāt nāk arī Huawei Super Night Selfie algoritms un nakts portreta režīms, kas samazina “digitālo troksni” fotogrāfijās un rekonstruē fonu, lai iegūtu nevainojamu kvalitāti nakts fotogrāfijām. Neatkarīgi no tā, vai nakts laikā tiek fotografētas ainavas vai portreti, attēli ir spilgti, bet nav pārgaismoti, un tajos ir redzamas detaļas, kas paslēptas tumšākajās attēla vietās. Huawei nova 9 atbalsta arī Full-Path P3 krāsu pārvaldību, kas kontrolē krāsu attēlojumu, lai uzņemtais kadrs būtu pēc iespējas tuvāks realitātē redzamajam.

    Huawei nova 9 viedtālruņa kameras spējas ļaus arī tā lietotājam uzņemt neticamas kvalitātes video nakts laikā. Izmantojot Extreme Night Shoot un Night Selfie Video funkcijas, var filmēt tumsā gan ar priekšējo, gan ar aizmugurējo kameru 4K izšķirtspējā. Turklāt, pateicoties AIS video stabilizācijas tehnoloģijai, gan priekšējā, gan aizmugurējā kamera novērsīs trīcošus kadrus. Huawei nova 9 aizmugurējā kamera atbalsta arī palēninātas kustības (Slow-Motion) un laika intervāla (Time-lapse) video uzņemšanu, nodrošinot jautras un radošas iespējas tiem, kas rada jaunu saturu.

    Viedtālrunis, kas pielāgojas Tavam stilam

    Ierīces, kas ir kopā ar mums teju katru brīdi, ir kļuvušas par nozīmīgiem aksesuāriem, kas spēj paust mūsu stilu, gaumi un personību. Huawei nova 9 ar īpaši plāno un vieglo dizainu divos krāsu variantos – zvaigžņoti zilā un melnā – ir stilīgs aksesuārs, kas spēs papildināt katra lietotāja individuālitāti. Jaunā viedtālruņa korpusa priekšējā un aizmugurējā puse ir nedaudz izliekta, ierīces biezumam sasniedzot vien 7,77 mm un aptuveni 175 g svaru, kas padara to plānāku un ērtāku tvērienam.

    Huawei nova 9 ir aprīkots ar 6,57 collu ekrānu, kas spēj atspoguļot 1,07 miljardus krāsu toņu, atbalsta līdz pat 120 Hz ekrāna atsvaidzināšanas ātrumu, 300 Hz pieskārienu veikšanas ātrumu (Touch Sampling Rate) un P3 krāsu gammu, lai radītu vienmērīgāku un aizraujošāku vizuālo tēlu. Jaunais viedtālrunis nodrošina ātru, vienmērīgu un jaudīgu veiktspēju, kā arī lielisku lietošanas pieredzi gan ikdienas uzdevumu veikšanā, gan izklaides laikā, pateicoties Snapdragon 778G 4G mobilajai platformai, ko papildina Huawei uzlabotais dzesēšanas risinājums un mākslīgā intelekta tehnoloģija.

    Jaunā Huawei nova 9 akumulatora darbības laiks nebūs šķērslis ierīces iespēju baudīšanai visas dienas garumā – viedtālrunis ir aprīkots ar 4300 mAh ietilpīgu akumulatoru, kas pilnībā uzlādējas tikai 38 minūšu laikā.

    Jaunas ierīces ar pārsteidzošu dizainu

    Huawei ir paplašinājis savu “viedo asistentu” pulku ar diviem jauniem Huawei Watch GT 3 modeļiem. Pulksteņi ir pieejami divos dažādos izmēros – 46 mm un 42 mm – un tajos apvienota nemainīga elegance un jaunākās tehnoloģijas. Abas ierīces ir izgatavotas no augstas kvalitātes materiāliem, nodrošinot unikālu, klasisku dizainu, ko var viegli pielāgot lietotāja individuālajam stilam. Abas Huawei Watch GT 3 versijas piedāvā vairāk nekā 100 treniņu režīmus un uzlabotu atrašanās vietas noteikšanu, lai precīzi sekotu līdzi skrējieniem, kā arī  jaunu piektās paaudzes sirdsdarbības mērītāju.

    Jaunākās bezvadu austiņas Huawei FreeBuds Lipstick, kas būs pieejamas ierobežotā daudzumā, ir īpašs flagmaņa austiņu modelis, kas apvieno izsmalcinātu dizainu un modernu, augstas izšķirtspējas skaņu. Jaunajai ierīcei ir unikāls lūpukrāsai līdzīgs korpuss, kas izgatavots no augstas kvalitātes nerūsējošā tērauda ar žilbinošu spīdumu. Korpusa iekšpusē atrodas bezvadu austiņas koši sarkanā krāsā, kas garantē gaisam līdzīgu valkāšanas komfortu.

     

    Ierīču pieejamība

    Huawei nova 9 viedtālruni Latvijā varēs iegādāties iepriekš pārdošanā no 22. oktobra par ieteicamo mazumtirdzniecības cenu 499 eiro. Huawei Watch GT 3 sērijas viedpulksteņi Latvijā būs pieejami novembra beigās, sākot no 269 eiro, bet Huawei FreeBuds Lipstick ierobežotā daudzumā 2022. gada pirmajā pusē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    23.10.2021 16:29

    Izskatās pēc labas mobilās fotokameras ar īsti nederīgu viedumu sankcionēto servisu dēļ. Nez, hujaveja vadoņiem nav ienācis prātā pārvākt biznesa bāzi uz kādu mazāk sankcionētu vietu? Taivānu piemēram.

    Elektriķis
    23.10.2021 17:25
    Reply to  Krotow

    Jā, Sjī jau taisās “pārvākties” uz turieni :)
    Tad viņam būšot pilnīga dominance pasaulē pusvadītāju ražošanā.

    zzz
    23.10.2021 21:14

    Nav google playstore? Lai iet naxxx

    Karlis
    25.10.2021 11:19
    Reply to  zzz

    atkarība nav tā pati labākā īpašība, ar ko lielīties.
    to parasti iesaka ārstēt.

    Toms
    28.10.2021 20:21

    Kāds lieto tagad huawei bez Google servisa? Var pastāstīt kā ir? Jo ir pienācis laiks mainīt veco p30, un negribas citu ražotāju ņemt 😔

    Toms
    01.11.2021 13:27
    Reply to  Toms

    Nav Smart-ID un e-paraksts un gan jau vēl ir kādas citas aplikācijas, kuru nav. Viss cits ir OK.

    Nopirku 7gadniecei. Viņai labi. Ļoti laba kamera lētam telefonam (pat pārliecināti ābolisti atzina, ka ir OK). Spēlītes var dabūt. Huawei maps ir adekvātas (tik nav Street View).

    Mans verdikts pašlaik – bērnam labi; ja lieto 2 telefonus, viens var būt Huawei (ir paziņa, kas tā lieto), bet kā vienīgo es tomēr neizvēlētos, lai arī esmu diezgan Huawei fans.

    k_gunta
    24.11.2021 17:12
    Reply to  Toms

    Smart-ID taču ir, jau no šā gada vidus.
    Es izmantoju, un lietotnes, kuras visbiežāk lietoju Huawei telefonā ir – Smart ID, Mobilly, Luminor, Bolt, Bolt food, pieslēdzu arī Gmail, var izmantot arī Waze vai Google maps, bet es pamazām sāku izmantot Huawei Petal maps.
    Man pietrūkst – Latvijas Pasts. Jācer, ka tas arī drīz būs.

    Ainārs
    01.11.2021 13:59
    Reply to  Toms

    Lietoju kādu brīdi P40 Pro ar uzmanītiem Google servisiem, pa lielam viss / gandrīz viss iet, bet ne bez problēmām. Galvenais secinājums – tas strādā, bet vai strādās rītdien, neviens nezin. Piemēram, salīdzinoši nesen bija jāizvēlas – vai nu visām aplikācijām normāli strādā notifikācijas, bet Google Play vietā jālieto cits appu veikals (viņam gan liekas ir visas tās pašas lietotas, kas Google Play) vai otrādāk, abus dabūt nevar. Tāpat joprojām nav izdevies sasinhronizēt Google kontaktus. Šajā laikā esmu sastapties tikai ar 2 aplikācijām, kas vispār neiet – McDonalds un Apturi Covid. Toties viss pārējais, tostarp Google Maps, Youtube utt. iet bez jebkādām problēmām.
    Tajā pašā laikā es gan teiktu šis ir risinājums tikai Huawei faniem. P40 Pro ir šobrīd labākā kameras/cenas attiecībā kāda vien varētu būt, Huawei nav īsti licis vilties, tādēļ es daudz nedomāju. Citiem gan ieteiktu padomāt daudz un gan jau tomēr izvēlēties ko citu. Iespējams, situāciju uzlabos Honor, kas tagad ir atdalījies no Huawei un varēs lietot Googli.

    Toms
    01.11.2021 14:42
    Reply to  Ainārs

    Ja cits appu veikals ir domāts Huawei AppGalery, tad nav gan viņam visas tās pašas lietotnes. Lai arī viņš pašlaik ir 3. lielākais pēc Google play un ābolu veikala, un aktīvi strādā, lai būtu visas tās pašas, vēl diemžēl vairākas svarīgas Latvijā lietojamas trūkst. Kad tās pieliks, pilnīgi noteikti ieteikšu, ka Huaweji ir labākie price/performance, bet pagaidām – sk. iepriekš rakstīto.

    P.s. Ir kaut kādi vēl Google servisi, kurus laikam arī nevar izmantot (google ģimenes mākonis vai kā nu viņš saucās), taču es viņus neizmantoju un tāpēc mani tas neuztrauc. :)

    Ainārs
    01.11.2021 14:52
    Reply to  Toms

    Nē, nē, cits veikals ir Aurora Store. Lai uzliktu Googli, sekoju Youtube izliktajiem tutoriāļiem kanālā “System Hacks”.

    Nauris Skuja
    21.09.2022 17:09
    Reply to  Toms

    Jā, es lietoju jau vairākus mēnešus un viss strādā labi. AppGallery piedāvā teju visas aplikācijas un ir ērti lietot Gspace ja nepieciešams kāda no google aplikācijām.

    Janis Berzins
    05.11.2021 09:56

    Vispār jau Smart-ID tagad ir pieejams caur Huawei App galery.

    Ewe
    12.11.2021 05:53
    Reply to  Janis Berzins

    Vakar atbrauca Huawei Nova un šodien jau domāju, vai tik nav jāved atpakaļ… Swedbank App nav pieejams, bet esmu pieradusi maksāt ar telefonu. 2 no 4 kripto app nav pieejamas un, protams, facebook app nav! Vai nu nemāku atrast, vai tiešām nav. Esmu Huawei fans, bet ne jau tik liels… :(

    Donats Stat
    28.12.2021 14:23

    Sveikiņi visiem. Saņēmu Huawei nova 9 ka Ziemassvētku dāvanu. Kā saka, dāvinātam zirgam zobos neskatās, bet tomēr esu bēdīgs. P6, P10, wiev 20 un tagad nova 9. Godīgi-nezinu ko ar viņu lai iesāk…. Cilvēki, kas ikdienā pieraduši pie Googla servisiem, šī viedierīce būs nopietns izaicinājums. You tubs, play pakalpojumi, un pārējie sīkumi praktiski nav pieejami. Kā ierīce-nekas īpašs, ja godīgi vecais Huawei wiev 20 maz ko sliktāks. Labāks ekrāns un ātrā uzlādē 66w vieni no nedaudzajiem plusiņiem. Mīnusi? Lēti izmantotie materiāli-plastmasas korpusa mala, jūtami nodiluma ne izturīga, slikti aizsargāts ekrāns, skaņa – prasta. Kamera 50 Mp, īsti nejūtu starpību starp Huawei wiev 20 (48Mp).Akumulators,, mirst,, patiesībā ātri, 120gz ekrāns prasa savu. Nav iespējas palielināt iekšējo atmiņu, taka nāksies sadzīvot ar 128/(256 uber krūtājā modelī) gb. Teiksiet pietiek 128? Nekā, cilvēks apaug ar bildēm, aplikācijām, un no pieejamiem ~90gb(sistema prasa savus 30-35)nekā tur patiesībā nepaliek. Man, pats lielākais mīnus-izolēta lietošana.Tas protams ir katram savs. Kopumā glīta, parasta viedierīce, tomēr iegrožota…

    Krotow
    28.12.2021 16:38
    Reply to  Donats Stat

    Lieto ķīniešu servisus – viņ vaņ zing zung jang kāviņustur. Pie reizes vēl vienu svešvalodu iemācīsies ;)

    Reklāma