Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota izziņo 3,4 miljardus dolāru vērtu investīciju plānu bateriju ražošanai

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Toyota paziņojis, ka ieguldīs 1,3 miljardus ASV dolāru, lai ASV būvētu bateriju ražošanas rūpnīcu. Tajā saražotās baterijas tiks izmantotas gan hibrīdos, gan arī pilnībā elektriskajos modeļos. Toyota nav paziņojusi, kur tieši šī rūpnīca atradīsies, taču plānots, ka tiks radītas 1750 jaunas darba vietas, ražošanai sākoties 2025. gadā un pamazām uzņemot jaudu līdz 2031. gadam.

    Šī ir daļa no plašāka Toyota investīciju plāna ASV, kura kopējā vērtība šīs dekādes laikā sasniegs 3,4 miljardus dolāru. Pagaidām nav zināms, ko ražotājs plāno iesākt ar atlikušajiem 2,1 miljardiem, bet domājams, ka plānā ir vēl vismaz viena liela bateriju ražošanas rūpnīca.

    Toyota ir nu jau kārtējais autoražotājs, kurš pēdējā laikā paziņo par apjomīgām investīcijām ASV, lai palielinātu bateriju ražošanas jaudu. Iepriekš par šādu soli paziņoja arī Ford un General Motors. Toyota Ziemeļamerikas nodaļas vadītājs Teds Ogava norāda, ka šis ir solis pretī ilgtspējīgai ražošanai. Japāņu autoražotājs plāno, ka ap 2030. gadu tas ik gadu pārdos aptuveni 2 miljonus bezizmešu transportlīdzekļu visā pasaulē, ieskaitot arī ūdeņraža mašīnas. Tāpat ražotājs sola, ka līdz 2025. gadam tam kopumā būs 15 pilnībā elektriski modeļi, lai gan uzņēmuma vadība ilgstoši pretojusies pārejai uz elektrību un Toyota vismaz šķietami atpalikusi no konkurentiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arčiņš
    20.10.2021 12:30

    Kaut kas jau šiem jādomā ir. Teslaar Modeli 3 Vācijā septembrī ir pārdevusi vairāk auto nekā Audi A4 , BMW 3sērija un Mersedesa c klase kopā ņemot. Tikai golfs bija labāk pārdots par M3. Jāķer vilciens.

    Rītdien dārgāk, nekā šodien
    20.10.2021 12:51

    Kas tās par planajām baterijām?

    Reklāma