Web Analytics
More
    Reklāma

    Parīzes lidostā testē autonomu bagāžas pārvadāšanas transportu

    Jaunākie raksti

    Parīzes Šārla de Golla lidostā uzsākti izmēģinājumi autonomam, elektriskam transportlīdzeklim, kas pārvadā bagāžu. Testus veic “Groupe ADP”, kas ir lidostu operators Parīzes apkaimē. Tā ir noslogotākā lidosta Eiropas Savienībā, 2019. gadā apkalpojot 76 miljonus pasažieru.

    Ņemot vērā milzīgo cilvēku plūsmu de Golla lidostā, tiek meklēti risinājumi, kā darbību un bagāžas pārvadāšanu padarīt efektīvāku. Lidostas operators norāda, ka šāda transportlīdzekļa testēšana ir daļa no centieniem samazināt piesārņojumu, kas rodas dažādos lidostas procesos, kā arī meklēt risinājumus alternatīvo enerģijas veidu lietošanai lidostā.

    Reklāma

    Izmantotajā risinājumā transportlīdzeklis pa lidostu pārvietojas pilnībā autonomi, pielietojot GPS un virkni sensoru, kas tam ļauj saprast savu atrašanās vietu attiecībā pret lidmašīnu, kā arī ļauj braukt uz un no termināļa. Sistēmu veidojis uzņēmums “Orok”, tā pārstāvjiem skaidrojot, ka šāds risinājums bagāžas pārvadāšanas izmaksas var samazināt līdz pat 50 procentiem. Testēšana gan nav sākusies ļoti strauji, jo transportlīdzeklis pagaidām pārvadā tukšus bagāžas konteinerus, to darot “Air France” kravas noliktavas tuvumā, kas ir krietni patālu lidostas nostūrī, tālu prom no lielās burzmas. Ja šie pirmie izmēģinājumi būs veiksmīgi, tad nākamie prototipi jau tiks likti pie darba pa īstam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma