Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” Eiropā plāno radīt 10 000 jaunas darbavietas, lai attīstītu virtuālās un papildinātās realitātes tehnoloģijas

    Jaunākie raksti

    “Facebook” jau iepriekš dalījies ar saviem nākotnes attīstības plāniem, tostarp vēlmi kļūt par “metaversa kompāniju”. Citiem vārdiem, radīt risinājumus, kas cilvēkam būtībā ļauj atrasties internetā, nevis tikai skatīties uz to. Marks Zakerbergs atklājis, ka “Facebook” pakalpojumu lietotājs nākotnē internetā varēs darīt visu iespējamo, ieskaitot dejošanu utml. darbības. Lai šo jomu izvērstu, uzņēmums tuvāko piecu gadu laikā Eiropas Savienībā nolēmis radīt 10 000 jaunu darbavietu, kuras ieņems augsti kvalificēti virtuālās un papildinātās realitātes speciālisti.

    Ziņots, ka jaunās darbavietas tiks izveidotas tādās valstīs kā Francija, Vācija, Īrija, Itālija, Nīderlande, Polija un Spānija. “Facebook” šo soli raksturojis kā sava veida uzticības paušanu Eiropas tehnoloģiju jomā. Tāpat uzņēmums izcēlis Eiropas Savienības “vadošo” politiku tādos jautājumos kā vārda brīvība, privātums un procesu caurspīdīgums. Tas viss, neskatoties uz to, ka “Facebook” ir kārtojamas attiecības ar Eiropas regulatoriem.

    Reklāma

    Jāpiebilst, ka “Facebook” jau iepriekš saistībā ar mākslīgā intelekta jomas izvēršanu ienācis Eiropas darba tirgū. Piemēram, izveidojis “Reality Labs” biroju Īrijā un atvēris mākslīgā intelekta pētniecības laboratoriju Francijā. Savukārt 2019. gadā “Facebook” sadarbojās ar Minhenes Tehnisko universitāti, lai izveidotu mākslīgā intelekta ētikas pētījumu centru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma